Полезни съвети      

Big Boy – Голямото момче, на което винаги можеш да разчиташ

от Лили Георгиева | 18.02.2016 г.

Често сме разглеждали проблема за автономната работа на съвременните смартфони. Когато батерията пада драстично, а не ви се намира наблизо контакт, можете да приложите изпитани стъпки за намаляване на енергопотреблението на телефона. Съществуват обаче и други начини за излизане от ситуацията – т.нар. външни батерии, познати още като „power bank”.

Те зареждат не само смартфони, но и таблети, лаптопи, дигитални камери, игри и други устройства, които потребяваме в ежедневния живот.

Big Boy е продукт на компанията Coolpad, доказан китайски производител на иновативни технологични решения, който започна успешно да разширява пазара си към Европа и разполага с над 20-годишен опит в технологичната сфера като част от Yulong Computer Telecommunication Scientific Co., основана през 1993 г.

„Голямото момче” влезе в полезрението ни

поради своите специфики и запознанството ни с два смартфона, излезли през 2015 г. – Coolpad Porto и Coolpad Modena. Единият от тях влезе в Топ 10 на най-тънките смартфони за изминалата година, правейки отлично впечатление с високи характеристики на изключително достъпна цена за потребителите.

Coolpad BigBoy 2

Coolpad Big Boy представлява голяма външна батерия. Капацитетът й е по-дълъг от този на обикновените батерии. Става дума за 10 400 mAh. Това означава, че с „голямото момче” можете да заредите Coolpad Porto (1800 mAh) цели 4 пъти, Coolpad Modena (2500 mAh) до 3 пъти или до 2 пъти своя таблет (4490 mAh).

Coolpad се отправя смело към Западна Европа

Друг плюс на външната батерия е, че се предлага на пазара на достъпна цена. Можете да сравните сполучливото съотношението капацитет-цена при Big Boy, като разгледате актуалните предложения в Sravni.bg.

Coolpad BigBoy 1

Освен всичко това външната батерия впечатлява с изчистения си дизайн, красота и елегантност. Устройството е направено по технологията CNC, предлага се в два цвята – шампанско и сребристо, и е съвместимо не само със смартфоните на Coolpad, но и с тези на други производители.

Big Boy е модерен и удобен за пренасяне.

Размерите му са 162 х 41 х 22 мм. Използва технологията 2А за високоскоростно самостоятелно зареждане. Това означава, че само за 6 часа ще разполагате с максимално заредена външна батерия.

Благодарение на наличието на 2 USB порта можете да зареждате едновременно две устройства. Това прави Big Boy идеално решение за двойки или семейства, които активно използват новите технологии и обичат да прекарват времето си сред природата.

За да отговорите на съвременните стандарти и да гарантира максимална практичност, външната батерия е снабдена с 10 защити: срещу прегряване, пренапрежение, свръхток, защита на захранването, от презареждане и преразреждане, защита от късо съединение, от самозареждане и саморазреждане, автоматично регулиране на изходния ток, защита чрез обратна връзка и ESD защита.