Полезни съвети      

Coolpad се отправя смело към Западна Европа

от Лили Георгиева | 02.02.2016 г.

След като през 2015 година един от водещите китайски производители на смартфони стъпи в Централна и Източна Европа, дойде моментът и за страните от западната част на Стария континент.

Преди броени дни, съвсем в края на януари тази година,

Coolpad представи двата си нови смартфона – Porto S и Torino S.

Мястото на събитието бе Мюнхен, на почти 1400 км разстояние от Барселона – сцената, на която предстои в края на февруари да се състои едно от най-големите технологични събития за годината.

Според Кристоф Лихтенберг, регионален мениджър на Coolpad в Германия и Швейцария, ключовият фактор при привличането на клиенти е визията на съвременните смартфони. Това сочи сериозен анализ на потребителските нагласи. Компанията е убедена, че ще успее да направи пробив в това отношение, тъй като в историята й присъстват редица важни постижения – те първи представиха dual sim технологията и първи пуснаха в Китай LTE телефон.

Освен нови попълнения към палитрата от смартфон предложения, в Мюнхен се случи и още нещо. Беше представен новият дизайн на марката, който се характеризира със свежест и модерност.

Накратко, концепцията на компанията се изразява в предлагането на смартфони с иновативен дизайн, отлично качество и достъпна цена. Успехът ще бъде постигнат посредством привлекателната визия, ефектът от допира до устройствата и обещанието за „Qualcomm процесор, LTE или сензор за пръстов отпечатък в ниския или средния ценови клас” (както сам казва Кристоф Лихтенберг ).

Планирано е продажбите на Coolpad Modena, Porto S и Torino S да стартират в Германия и Швейцария до лятото на 2016 година. А какво представляват новите модели?

5-инчовият HD дисплей на Porto S

ще привлече вниманието ви с 294 пиксела на инч и качество на картината, захранвано от иновативния Miravision™. CoolPad продължава традицията да предлага двусимови телефони и новият Porto S предлага точно това. Можете да използвате или две SIM карти, или една SIM карта и една MicroSD карта.

Смартфонът, подобно на предшественика си Porto, впечатлява с минимална дебелина – едва 7,6 мм. Под корпуса лежи мощен четириядрен процесор Mediatek™. Основната камера е 8 MP с светодиодна светкавица. С Porto S можете да снимате Full HD 1080 видео и да го гледате директно на Smart телевизор. Батерията е с капацитет 2000mAh. Според производителя са направени подобрения, които повишават автономната работа на смартфона. Ориентировъчно с Porto S можете да говорите 8 непрекъснати часа, а в режим готовност батерията ще се разреди след 6,5 дни.

Смартфонът се предлага в два цветови варианта: бял и тъмно сив.

Torino S

е телефонът с по-малък диагонал на дисплея (4,7 инча), но предлага HD качество и 312,5 пиксела на всеки инч. В отличие от Porto S тук ги очаква скенер за пръстови отпечатъци. Сензорът е бърз и е необходима по-малко от секунда, за да отключите телефона. Можете да го използвате дори с мокри пръсти! Точността му се определя на 99 % и може да сканира отпечатък във всички посоки.

Колкото до концепцията зад дизайна на Torino S, тя е вдъхновена от природата, където преобладаващи са извивките. Особено гръбчето ще ви пренесе на плажа или на брега на река. Гърбът на смартфона наподобява бяло камъче на слънце.

Какъв ще бъде следващият айфон?

Телефонът е супертънък – 7,9 мм, и предлага инфраред дистанционно управление.

Освен с прекрасен стъклен дисплей, Torino S е снабден с четириядрен Qualcomm Snapdragon 410 процесор с честота на работа 1.2GHz, 2 GB RAM и 16 GB ROM памет, която може да бъде увеличена с помощта на Micro SD карта. Капацитетът на батерията е 1800 mAh.

Основната камера е 8 MP, а предната 5 MP. Операционната система е Android™ 5.1 Lollipop и COOL UI 8.0.