Полезни съвети      

Какъв се очертава да бъде iPhone 7?

от Лили Георгиева | 11.01.2016 г.

Слуховете и спекулациите около айфон 2016 все повече се разрастват. Един от начините да се надникне в намеренията на разработчиците на Apple е като се следи внимателно какво иска да патентова компанията. Това, разбира се, не е категоричен знак, че нова технология или технологии ще бъдат вложени в iPhone 7. Можем да допълним обаче очакванията си като разгледаме мненията на специалисти от цял свят и следваме настроенията на потребителите.

Когато някой слух се появи и за кратък период от време бива потвърден от различни източници, напълно вероятно е той да се окаже правдоподобен.

По този начин стоят нещата със слуха, че

тазгодишният iPhone ще бъде влагоустойчив.

Мнозина експерти отбелязват, че притежателите на айфон 7 ще се боят по-малко от водата, особено след поведението на Apple Watch, който успешно се справя с контакта с вода, макар компанията да не препоръчва потапянето на устройството под вода.

Според аналитиците на TrendForce, освен защитен срещу вода корпус, новото устройство ще разполага и с доста оперативна памет – 3 GB. Моделът ще е с

5,5-инчов дисплей.

Компанията твърди още, че се подготвя 4-инчов модел серия С, който ще бъде показан през второто тримесечие на 2016 година. Прогнозите за iPhone 6c са: процесор A8, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 и предна камера FaceTime HD с апертура ƒ/2.27.

iphone 6s

При следващото поколение айфон

Apple възнамерява да се откаже от стандартния изход за слушалките,

съобщава MacOtakara. На мястото на 3,5 мм изход потребителите ще използват порт Lightning. По този начин той ще може да се използва както за слушалки, така и за други аудио устройства. Според източника промяната ще направи iPhone 7 по-тънък с около милиметър, сравнено с iPhone 6s. Предполага се, че на пазара ще бъдат пуснати (вече масово) слушалки EarPods за порт Lightning.

По отношение на дизайна

определено информацията е дефицитна. Дизайнерите от студио One Plus Media предлагат ултратънък метален корпус и тотален редизайн. Идеята им е малко футуристична, но какво от това – всяка технологична компания е устремена към бъдещето!

iPhone 6s

Според замислите на авторите от студиото, следващият iPhone ще разполага с ултратънът корпус, 4,7-инчов дисплей с резолюция , 20-мегапикселова основна камера и 12-мегапикселова предна камера. В основата му ще лежи 8-ядрен процесор с тактова честота на работа 2 гигахерца. Автономната работа на iPhone 7 ще бъде подсигурена от вградена батерия с капацитет 2 500 мАч.

Скенерът на пръстови отпечатъци ще бъде вграден непосредствено в дисплея.

Покрай слуховете за iPhone 7 и подозренията, че Apple изпробва 5 различни възможности, можете да срещнете и информации, които се отнасят за следващото поколение – iPhone 8.

Догадките сочат, че при него ще имаме OLED-дисплей. Преходът към използването на тази технология ще стане през 2018 година – горе-долу по това време се очаква Apple да представи 8-ата. Според данните на Korea Times, дисплеите ще бъдат дело на Samsung и LG. Двете компании произвеждат OLED-дисплеи и вече ги прилагат в устройствата си. Ако си спомняте, наскоро Apple възстанови разговорите си със Samsung Display. Говори се за договорка за използването на OLED-дисплеи с неголеми размери за айфоните, които ще бъдат представени официално до няколко години.

А защо да нямаме OLED още при iPhone 7?

За предстоящото въвеждане на сензорни OLED-дисплеи с разширени функции говори и новият патент на Apple. Този вид дисплей ще може да сканира пръстовите отпечатъци на потребителя.

В момента една от основните

причини за запазването на бутона Home

е технологията Touch ID. Казваме го, тъй като не са малко слуховете, сочещи, че съвсем скоро този бутон отива в историята.

Какъв ще бъде дисплеят на iPhone 7 е любопитна тема, като очакванията са той да се различава кардинално от другите устройства. Със сигурност Apple не патентова технологии просто така! Конкретно за патента за OLED-дисплея, той беше публикуван съвсем наскоро в сайта на патентното ведомство на САЩ.

Източник на снимките: apple.com