Полезни съвети      

Последните слухове за iPhone 7 и iPhone 8

от Лили Георгиева | 09.06.2016 г.

През последните месеци предположенията и пожеланията за това, какво ще представляват iPhone 7 и iPhone 8, се премислят, допълват и дори потвърждават. Вълнението около новите модели не е неоправдано, но до есента има време, което можем да посветим на по-различни размисли и страсти. Например за Европейското първенство по футбол!

След като светът ще бъде футбол от утре, добре е да имаме ясна представа как изглежда оформилият се профил на двата айфона.

iPhone 7

Почти сигурно е, че Apple ще заложи на модел, който не предлага изход за слушалките. Телефонът обаче ще бъде с двойна камера.

Още няколко са слуховете, които изглеждат правдоподобни.

iPhone

Например, според информациите компанията ще въведе минимални разлики в дизайна. Това означава, че традицията ще бъде спазена и iPhone 7 ще приличи много на своите роднини – iPhone 6 и iPhone 6s. Новост се очаква да бъде оформлението на антената.

Сравнете 5 айфона

Възможно е айфонът да бъде предложен на пазара в две и дори три версии. Появата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъде едновременна на пазара, като е възможно по-престижният модел да носи името iPhone 7 Pro.

iphone accessories

За третата версия знаем твърде малко.

Сред слуховете, които заслужават най-голямо доверие, е този за дебелината на телефоните. Казват, че iPhone 7 ще бъде удивително тънък. Дебелината му ще бъде  максимум 6 милиметра, което автоматично го прави

най-тънкия смартфон в историята на Apple.

В началото споменахме двойната камера. Специалисти от цял свят са развълнувани да видят по какъв начин Apple ще подобрят камерите на iPhone 6s. Предполага се, че мегапикселите ще бъдат запазени, но бързината на работа ще бъде подобрена.

iPhone 4

Други залагат на използването на основна камера с двоен обектив. Подобна идея вече  е реализирана в модели на конкурентите – Huawei P9 и LG G5.

Напълно реално е в iPhone 7 да бъде налице безжично зареждане. В полза на тази хипотеза още в самото начало на 2016 г. Apple подписа договор със стартъпа Energous относно използването на технология WattUp в бъдещите модели на компанията. Тази технология дава възможност за зареждане на устройството по въздух при максимална отдалеченост на телефона 4,5 м от зарядното устройство.

Възможно е iPhone 7 да се обзаведе с нов процесор А10. Колко мощен обаче ще бъде той, все още не се знае. Освен това компанията има намерение, смятат специалисти, да увеличи оперативната памет.

Новият айфон ще бъде водонепроницаем, вярват феновете на компанията. Това нововъведение се налага поради впечатляващата защита от вода, която конкурент като Sony използва за защита на телефоните си от серия Xperia Z. Samsung Galaxy S7 e друг пример за модел, който е солидно защитен срещу „водни спортове“.

iphones

Напълно в духа на компания, която се стреми към нови материали и ново виждане на света, Apple е готова да използва „течен метал“ за изработката на новия iPhone 7. Той ще гарантира по-голяма здравина и лекота.

iPhone 8

Колкото до вероятния профил на iPhone 8, който предстои да се появи на бял свят през 2017 година, възможно е Apple да се върне към дизайна на iPhone 4 и 4s. Защо? Тъй като иска да използва отново стъклото в корпуса на смартфоните си. Зад подобна хипотеза стоят думите на генералния директор на компания Catcher Technology.

Според мнозина Apple е обърнала прекалено много внимание на металните смартфони и е време да се ориентира към друг материал.

Последните четири поколения iPhone са със алуминиев корпус, а стъкло се използва само на лицевата част за защита на матрицата на дисплея.

Припомняме, че в моделите iPhone 4 и 4s на лицевата и на задната част на телефоните е използвано стъкло Gorilla Glass.

Според Джеф Пу, аналитик към Yuanta Investment Consulting, връщането на стъклото ще придаде на новите модели по-интересен външен вид и ще повиши продажбите на компанията.

Източник на снимките: apple.com