Полезни съвети      

Gigabyte GSmart Classic – скромност в тайвански стил

от Лили Георгиева | 11.02.2016 г.

В края на миналата година тайванската компания Gigabyte Communications Inc. представи 4 бюджетни смартфона, сред които бе и Gigabyte GSmart Classic.

Телефонът се характеризира със скромност и прилични характеристики.

Предлага се на пазара в два цветови варианта – черен и сив, като тайванците са формулирали цветовете като „iron black” и „titanium gray”. Цената му е изключително ниска и това го прави достъпно решение за всеки потребител на съвременни мобилни устройства.

Gigabyte GSmart Classic е снабден с 5-инчов HD IPS дисплей с резолюция 720х1280 пиксела. Сходни модели с точно същия размер на екрана и приблизителна стойност са Lenovo A2010 Dual, Gigabyte GSmart Roma RX Dual и Alcatel Pop 3 (5) Dual. Цветовете и яркостта на екрана са задоволително добри за този клас смартфони.

Под корпуса на Gigabyte GSmart Classic лежи

чипсет Spreadtrum SC7731G, 4-ядрен процесор Quad Core с честота на работа 1,2 гигахерца и графичен ускорител Mali-400MP2. Оперативната памет е 1 GB, а вътрешната – 8 GB, като потребителят разполага и със слот за microSD карта в случай на потребност от повече памет. Капацитетът на батерията е 2000 mAh.

Gigabyte GSmart Classic

По какво да познаем бюджетния смартфон?

Разработчиците на тайванската компания са изчислили, че този бюджетен телефон при едно зареждане ще ви служи 10 последователни часа в режим на разговори и 230 часа в режим очакване. Батерията е литиево-йонна.

Gigabyte GSmart Classic 4

Gigabyte GSmart Classic работи с две SIM карти и, ако сте почитатели Android телефоните, няма да имате проблеми с устройството. Телефонът разполага с операционна система Android 5.1 Lollipop.

Смартфонът предлага две камери. Основната е 8 MP и работи с LED светкавица, а предната 5 MP. Качеството на снимките отговаря на класа на телефона, като не претендира за изключителност. Поддържат се различни режими на снимане.

Gigabyte GSmart Classic 1

Gigabyte GSmart Classic възпроизвежда всички най-популярни видео и аудио формати.

Един от минусите на смартфона е, че не поддържа 4G връзка.

Източник на снимките: gigabytecm.com