Полезни съвети      

Смартфоните, които можем да очакваме от MWC 2016

от Лили Георгиева | 10.02.2016 г.

Барселона е една от най-популярните дестинации в Европа през последните няколко години. Тук потокът от туристи е толкова активен целогодишно, че според специалисти вече е трудно да се усети същинската атмосфера на града, тъй като доста от жителите му отдават под наем домовете си и на практика не живеят там. А както знаем, духът на един град се носи от неговото местно население.

Въпреки тази тенденция Барселона е град, който си заслужава да посетите. Защо да не откриете повод за това в предстоящото технологично изложение, на което ще се съберат производители от цял свят? Става дума за MWC 2016 (Mobile World Congress).

Изложението ще се състои в последните дни на февруари (22-25) и обещава любопитни новости от света на мобилните устройства.

Какви смартфони най-вероятно ще видим на изложението?

Преди време циркулираше слух, че на тазгодишното издание на MWC ще видим „от плът и кръв” HTC 10. Уви, слухът така и не беше потвърден, а до старта на изложението остават броени дни. Надеждата умира последна и почитателите на HTC категорично не отхвърлят идеята, че е възможно да видим ново устройство в Барселона.

Друг е случаят с LG, които в никакъв случай не крият, че са напълно готови да представят своя нов флагман.

Добре дошъл, LG G5!

Компанията дори е определила точен ден – 21 февруари, като той вече е известен като „Денят на G5”.

lg k10 3Няма съмнение, че LG е концентрирала всички свои най-добри разработки в новото устройство. Предвид характеристиките на LG G4, напълно възможно смартфонът да е с процесор Snapdragon 820, оперативна памет 3 или 4 GB, като вътрешната памет ще бъде 32/64/128 GB.

Какъв ще бъде LG G5?

LG G5 ще разполага също така със слот за microSD карта, обновена камера, скенер за пръстови отпечатъци, зареждане чрез USB Type-C и капацитет на батерията 4000 мАч.

Лимитирани смартфони, за които бихте искали да знаете

За да бъде максимално голямо удоволствието, броени часове след представянето на новия флагман на LG ще се състои презентацията на дългоочаквания

Samsung Galaxy S7.

Според очакванията компанията ще представи два телефона, като сред най-интересните изменения се прокрадват тези: камерата на задния панел няма да излиза над повърхността на корпуса, ще бъде увеличена продължителността на работа на батерията и ще е налице защита срещу вода.

Възможно е Galaxy S7 да бъде с процесор Snapdragon 820 и собствен чип Samsung Exynos 8890.

MWC 2016 вълнува експерти и почитатели и поради факта, че е напълно възможно Microsoft да представи нови модели. Очакванията са устройствата да бъдат среден клас.

Ново устройство в този клас ще представи и японската компания Sony. Прогнозите са на изложението в Барселона да видим

Xperia C6.

Сред новите попълнения в света на мобилните устройства с големи надежди се гледа и на новия телефон на BlackBerry. Той ще носи иметоblackberry classic

Vienna

и ще работи с операционна система Android. Какво точно ще представлява той обаче не е ясно.

А вие кой смартфон очаквате в края на този месец?

Източник на снимките: mobileworldcongress.com, lg.com, blackberry.com