Полезни съвети      

Три лимитирани смартфона, за които бихте искали да знаете

от Лили Георгиева | 25.01.2016 г.

Със сигурност на пазара е излязъл или ще излезе смартфон, който с удоволствие бихте придобили. Това е новият iPhone 6s или пък последният модел Samsung Galaxy, защо не и нещо на Sony, LG, Huawei или пък HTC.

За много хора обаче скъпите смартфони са ненужна вещ. Напълно достатъчен е телефонът, който може и да не е изработен най-висококачествени материали, може да не е последен писък на модата, но въпреки това върши работа.

Искаме да ви запознаем с няколко смартфона, които са разкошни. Те са

символ на богатство

и които трудно можете да придобиете, ако не разполагате с достатъчно средства и връзки (а също така и ексцентричност).

Gresso Azimuth

Gresso azimuth

Azimuth представлява лимитирано устройство. В света съществуват само 999 негови екземпляра. Цената му възлиза на 2000 долара. Дори скромна сума, като се има предвид каква цена достигат някои айфони.

В опциите обаче присъства добавка. Ако искате смартфонът ви да бъде от жълто или бяло злато, тогава трябва да увеличите цената на 2500 долара.

Gresso azimuth 1

Технически Azimuth A1 не е кой знае какво. Малък екран, операционна система S40, вътрешна памет 32 GB, камера само 1,3 MP.

Екранът е покрит с минерално стъкло, а клавиатурата е изработена от стомана. Корпусът е от титан!

Всички екземпляри на този смартфон се творят на ръка.

Gresso Regal

Gresso regal

За тези от вас, които искат мощен апарат, компанията Gresso създаде Regal. По отношение на цената кой знае каква разлика с предходния модел няма.

Смартфонът се предлага в 4 версии. Най-простата версия струва 1100 долара. Корсупът е от титан. Около 1900 долара струва версията с корпус с PVD-покритие и логотип от бяло или жълто злато. Най-скъпата версия достига до 5000 долара. Тя е с PVD-покритие със златен цвят.

Откъм технически параметри смартфонът никак не е лош. Разполага с 5-инчов FullHD-дисплей, 2 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет. Задната камера е 13 MP.

Regal е телефон за хора с афинитет към разкоша и технологичната мощ взети заедно.

New Signature Touch на Vertu

Vertu New signature touch

Този смартфон работи с операционна система Android 5.1, процесорът е Snapdragon 810, а дисплеят е стандартен за съвременния вкус на потребителя – 5,2 инча с FullHD резолюция.

Задната камера е 21 МР, а предната – 2,1 МР. Вътрешната памет е 64 GB, а оперативната – 4 GB. С помощта на microSD-карта можете да увеличите обема на вътрешната памет до 64 GB. За качеството на звука се грижи Dolby Digital Plus.

Купувайки си новия смартфон на Vertu, ще разполагате и с бързо зареждане Quick Charge 2.0. Батерията е с капацитет 3160 мАч.

Veru New signature touch

На пазара се предлагат 8 варианта на Signature Touch. Характерно за всички тях е, че дисплеят е от сапфир, а корпусът – от титан.

10 смартфона, облечени в метал

Всички предложения звучат екзотично и специално: телешка кожа с черен цвят като въглен, телешка кожа с цвят на нар, кожа от гущер с цвят на грозде, кожа от гущер с черен цвят като въглен, кожа от алигатор с цвят на въглен, в тъмно синьо, сиво…

Както виждате

често луксът върви ръка за ръка с ексцентричността.

Цената на смартфоните варира между 8400 евро и 18 000 евро, в зависимост от версията.

Източник на снимките: gresso.com, vertu.com