Полезни съвети      

Xperia Z5 в розово, смартфон-цигара и Xiaomi Redmi 3

от Лили Георгиева | 13.01.2016 г.

Sony, Vaporcade и Xiaomi са компании, които си струва да наблюдаваме през 2016 година. Това, което ни показват, категорично е любопитно и дава материал за размишление.

Видение в розово…

Нека започнем с новата версия на познатия вече смартоф Xperia Z5. Съвсем скоро до достъпните вече на пазара цветови опции зелен, златист, бял и черен ще се нареди и розово. Става дума за Xperia Z5 Pink.

Техническите характеристики на модела остават същите. Производителят обаче не уточнява в какви срокове ще видим новия модел. Розовата му окраска определено ще се понрави да дамската аудитория.

Xperia Z5

За момента няма данни кога точно розовият модел ще бъде пуснат на пазара

Ще припомним, че моделът Xperia Z5 бе представен миналата година и по-точно през септември на технологичното изложение IFA.

Смартфонът предлага дисплей с диагонл 5,2 инча и резолюция 1920х1080 пиксела. Основната камера е с резолюция 23 МР, оборудвана със стабилизация на изображението SteadyShot и хибриден автофокус.

В сърцето на Xperia Z5 лежи 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810. На потребителя са предоставени 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена флаш памет, от която може да се възползва с помощта на microSD карта.

Смартфон за пушачи…

Меродавното технологично изложение CES 2016, което приключи преди няколко дни, се превърна в идеално място за представяне на иновативни решения, които целят да подобрят живота на човека.

Е, не знаем доколко пушенето влиза в списъка със здравословни навици, но компанията Vaporcade смята за напълно логично обвързването на телефон и електронна цигара в едно.

Необичайният смартфон за пушачи носи името Jupiter IO 3. Представлява телефон с модул на електронна цигара.

На сайта на производителя можете да си поръчате необикновения смартфон за 299 долара и то във версия с поддръжка на 3G мрежи.

Очаква се в началото на тази година да излезе и версия 4G, цената й обаче ще набъбне до 499 долара.

Какъв ще бъде айфон 7?

Подобно на класическите електронни цигари, потребителите ще могат да избират пълнители на стойност 15 долара с различни аромати – мента, праскова, кафе и т.н.

Към днешна дата не знаем много за техническите параметри на устройство, но беше заявено, че са налице два акумулатора. Един за телефона и друг за електронната цигара. Диагоналът на дисплея на смартфона е 5,3 инча, а самото устройство ще работи под ОС Android KitKat 4.4.

Смартфон за 100 долара…

Дойде редът и на Xiaomi. Новото бюджетно устройство на компанията предлага доста интересни параметри.

Redmi 3 е обгърнат от метален корпус и разполага с мощна батерия с капацитет 4 1000 мАч. 5-инчовият дисплей е с HD резолюция (1280 х 720 пикселей), 13 МР основна и 5 МР предна камери.

Redmi 3

Под корпуса лежат 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 616 и 2 GB оперативна памет. Потребителят разполага с 16 GB вътрешна памет, която може по желание да разшири до 128 GB с помощта на microSD карта.

Redmi 3 1

Redmi 3 поддържа работа с две SIM карти и работи под ОС Android Lollipop. Атрактивната цена на смартфона определено ще привлече желаещи да го притежават.

Източник на снимките: sonymobile.com, mi.com