Полезни съвети      

Nokia Lumia 720 – смартфонът в жизнерадостни цветове

от Лили Георгиева | 25.12.2015 г.

Появата на Lumia 720 на пазара провокира непреодолимо сравнение с Lumia 820. И да, определено откъм много характеристики двата телефона си приличат.

По отношение на дизайна разлика има, като при новия модел разполагаме с монолитен корпус от поликарбонат с несваляем капак. Остават обаче правите линии, леко заоблените ъгли и почти същите размери. Когато ги сложите в ръка, усещането е почти едно и също.

Няма как да не отбележим, че по габарити Lumia 720 представлява подобрена версия на Lumia 820. Намалена е дебелината, като за сметка на това се е увеличил обемът на батерията.

Функционално Lumia 720 се отличава от предходния модел по по-слабия процесор, по-малкия обем на оперативната памет, отсъствието на LTE, по-ниската резолюция при направа на снимки и записване на видео. Това обаче не прави Lumia 720 по-малко достоен за покупка.

Nokia Lumia 720

Жълто, синьо, червено, бяло и черно… разкош!

Предвидени са няколко цветови разцветки за Lumia 720 . Можете да го откриете в черно, бяло, червено, небесносиньо и жълто. Панелът може да е гланциран или матов. Последният е една идея по-практичен.

Екранът на Lumia 720

Смартфонът е снабден с IPS-екран. За него знаем, че притежава големи ъгли на обзора, естествено цветопредаване и като цяло задоволително качество за всички потребители.

Екранът е 4,3-инчов. Вероятно няма да ви хареса резолюцията. Тя е ниска – 800х480 точки.

Въпреки това слоят Clear Black, с който е покрит дисплея, осигурява отлични способности да се чете на слънце. Оценка по този параметър – отлична!

Nokia Lumia 720 3

И замириса на море…

Сензорът на дисплеят също е на ниво. Всъщност, той е ново поколение, по-чувствително от този, вложен в Lumia 820 и 920. Сензорът позволява да управлявате Lumia 720, дори когато сте с ръкавици. Стилусът и ноктите също влизат в употреба.

5 телефона по джоба на всеки

Време на работа

Няколко са факторите, които трябва да вземем предвид при Lumia 720.

Да, дебелината на устройството е намалена. Теглото също. Под корпуса лежи батерия с капацитет 2000 мАч. А като се има предвид намалената честота на процесора и ниската резолюция на екрана напълно закономерно е да се очаква от Lumia 720 да работи автономно задоволително дълго – около 2 дни.

В режим слушане на музика смартфонът ще издържи 80 часа, а в режим на разговор – повече от 13 часа. Пожелаете ли да гледате видео, Lumia 720 ще бъде с вас не повече от 8 часа.

Nokia Lumia 720 1

Жълтият Nokia Lumia 720 определено е най-жизнерадостният от всички!

Камера

Предната и задната камера на смарфона са съответно 1,3 МР и 6,7 МР. Производителят не е отделил сериозно внимание за подобряване на камерата. Това обаче не означава, че снимките и видеата няма да са с добро качество. Просто ви споделяме, че това не е камерафон.

Конкуренти

Ако Lumia 720 не ви спечели до този момент, можете да разгледате и сравните два негови конкурента: Huawei Ascend W1 и HTC Windows Phone 8s.