Полезни съвети      

HTC Aero – що е то?

от Лили Георгиева | 05.09.2015 г.

Новият телефон на HTC идва на 6 септември. Устройството на тайванците е наречено „MengYao“. Прогнозите са това да се окаже така очакваният HTC Aero. За момента феновете на компанията са въоръжени единствено с тийзър и предположения за характеристиките на новата рожба.

Да се върнем назад във времето, когато слуховете захранваха идеята за HTC Aero.

Въпросът тези дни е готова ли HTC да наруши традицията и да пусне нова линия смартфони?

След последните два почти идентични дизайна, апетитът за нещо ново наистина е нараснал. Слуховете обаче за датата на представяне на модела са в разрез с очакванията ни. Досега предположенията и изтеклата информация дават повод да се конкретизира времеви отрязък от октомври до декември 2015 година. Сами забелязвате, че е само септември и то първата му декада. Не знаем дали обявеното събитие за 6 септември е обвързано с предстоящото горещо мероприятие на Apple, но факт е, че са разположени близко във времето.

Дизайнът

Според @evleaks дизайнът на HTC Aero може да бъде част от серията One и ще представлява устройство със средни показатели. Това предположение даде храна на твърденията, че смартфонът ще представлява обновена версия на HTC One M9. Появата на One M9+ и One ME обаче сложи край на тази идея. Именно тогава тежест започна да придобива предположението, че в HTC Aero тайванците ще въплътят нещо напълно различно и изключително високо.

Редизайнът беше потвърден

от туита на @LlabTooFeR, който гласеше, че ни очаква нещо тънко. Допълнително разпалване на въображението дойде от сайта Mobile Dad, който докладва за два възможни цвята – златно и тъмно сиво, подобрен дизайн и наистина по-тънък корпус.

Най-лошото време за закупуване на iPhone?

Характеристиките на HTC Aero

До този момент не сме споменали нищо за техническите характеристики на модела. А няма как без тях. Първите слухове гласяха, че устройството ще бъде снабдено с чип Qualcomm Snapdragon 820 и 4 GB RAM, но според нова информация може да очакваме 10-ядрен процесор MediaTek Helio X20. Предвижда се оставането на слота за MicroSD карта. И докато по този параметър няма разногласия, то за батерлията нещата стоят другояче. Според слуховете възможно е HTC Aero да бъде снабден с 3,500 мАч батерия, но предвид предположенията за изключително тънък корпус, има идеи за появата на фаблет с голям дисплей.

И като заговорихме за дисплея…

Няма данни за размера на дисплея, но се говори за 2560 x 1440 Quad HD дисплей, направен по технологията Gorilla Glass 4. Уви, това е информацията, която разполагаме за момента по отношение на дисплея.

Но пък за камерата

Витнамски източници предполагат, че в лицето на HTC Aero ще станем свидетели на революционно нова технология при камерата. Обективни очаквания за това са налице, като се има предвид колко пъти HTC подхожда по неочакван начин към камерите. Със сигурност ще го има желанието за преодоляване на слабостите в предишните модели и ще се търси първенство по отношение на удовлетворяване на потребителите.

Android 6.0 Marshmallow?

Към днешна дата за операционната система на HTC Aero не е продумана и дума. Скорошното обявяване на Android 6.0 Marshmallow сякаш отхвърля всякакво предположение, че това може да е операционната система.