Полезни съвети      

Най-лошото време за закупуване на iPhone

от Лили Георгиева | 02.09.2015 г.

Точно сега най-лошата идея, която може да ви дойде наум, е да си закупите iPhone.

Само след броени дни ще бъде вдигната завесата над най-новото творение на Apple. Именно с оглед на премиерата е желателно да позабавите крачка към магазина. Както гласи поговорката, бързата кучка слепи ги ражда.

По-рано днес минах покрай витрината на един магазин и прочетох, сякаш като знак от съдбата – iPhone 6 – По-голям от всякога. Любопитно ми е да разбера какво ще пише на тази витрина през следващите месеци, когато тръпката да държиш новия iPhone 6S ще е най-голяма.

Поканата на Apple дойде тъкмо навреме, за да посъбуди заспалите ни от жегата физиономии. Премиерата е насрочена за 9 септември 2015 година и почти сигурно е, че тогава ще бъдат разбулени не само iPhone 6S и iPhone 6S Plus, но и новата Apple TV.

Интригата се завързва още повече от факта, че нито един от тези продукт няма да бъде пуснат на пазара на 9 септември.

Защото идеята е да чакаме. Да жадуваме. Да мечтаем.

Обикновено на компания от габаритите на Apple й трябва около седмица и половина от премирата до пускането на пазара на продукт. Историята показва, че през последните години събитията, посветени на iPhone, се случват във вторник, а устройствата се пускат из магазинната мрежа до петъка на следвата седмица. Да, но 9 септември е сряда, освен ако дотогава не се намери оторизиран орган, който да промени календара. Тази специфика при обявяването на рожбата iPhone 6S дава основания да се мисли, че смартфоните ще са в продажба до 18 септември. Колкото до Apple TV, сметките показват, че може да го очакваме през октомври.

iPhone 6 Plus

Готови ли сте за iPhone 6S?

Слуховете за нововъведенията в смартфона досега бяха повод както за ръкопляскане, така и за лек скептицизъм. Според подшушнатото, значителни промени не се очакват по отношение на дизайна. Поради стабилизирането и укрепването на телефона, възможно е леко удебеляване на корпуса. Очаква се процесор А9, който настройва надеждите ни за 35 % по-висока енергоефективност в сравнение с предшественика му и 20 % повече производителност.

Нетърпението нараства заради внедряването на Force Touch дисплея

и очакването камерата да е значително подобрена. Говори се за 12 MP и нова версия на мобилната ОС на Apple – iOS 9.

За някои представянето на iPhone 6S е най-важното събитие на 2015 година, или поне най-важното за Apple за второто полугодие на 2015 година. 9 септември предстои. Часът на срещата е 20:00 българско време. Мястото – тук.

Ако досега Apple държеше да привилигирова последователите на компанията с възможността да наблюдават в реално време представянето на новите устройства, то сега има леко раздвижване, което поражда размисли и страсти сред специалистите. Събитието ще могат да наблюдават и собствениците на РС под Windows 10, които използват браузъра Edge.

Източник на снимките: apple.com