Полезни съвети      

Samsung Galaxy Trend Lite – Детето тръгва на училище със смартфон

от Лили Георгиева | 22.08.2015 г.

Учебната година наближава, предстои ви да пуснете детето на училище, но държите да можете да поддържате връзка с него постоянно. Предвид обичайните разходи по снабдяването на детето с необходимите ученически пособия, които възлизат на няколко стотин лева, иска ви се да не се изхвърляте с голяма сума за телефон. В такъв случай и в случай, че сте избрали да се спрете на смартфон, можете да разчитате на Samsung Galaxy Trend Lite.

Това мобилно устройство не е претенциозно, позволява на децата току-що влезли в училищна възраст да разполагат с конкакт с родителя и освен това няма да ви скъса сърцето, ако бъде потрошен (или изгубен).

Samsung GALAXY Trend Lite 3Самият телефон излиза на пазара в края на 2013 година и получава няколко ъпдейта. Официалното му представяне в търговската мрежа става заедно с GALAXY Fame Lite. И двата смартфона са евтини и са насочени към определена целева група – а именно деца, хора, които за първи път работят със смартфон, и такива, които искат да държат в ръката си просто телефон, а не играчка.

Смартфони за тийнейджъри

Samsung GALAXY Trend Lite е по-мощният в сравнение с GALAXY Fame Lite. Той е снабден с едноядрен процесор с тактова честота 1 гигахерц и 4-инчов TFT-дисплей с разделителна способност 800х480 пиксела.

Да, в момента на пазара са най-популярни смартфоните с поне 5 инча диагонал на дисплея,

но предвид целевата група – Samsung GALAXY Trend Lite предоставя екран на ниво. Той е ярък и няма да кара детето ви да напряга очите си. Като съчетаем натоварения убечен ден, не си заслужава да пренапрягаме детето с устройство – по-мощно и по-мащабно. Дисплеят е достатъчно голям, за да се разглеждат комфортно уеб страници, електронната поща, снимки и видеа. Картината е кристално ясна и са налице искрящи детайли.

Достъпният смартфон Samsung GALAXY Trend Lite разполага с 512 MB оперативна памет и 4 GB вградена памет, която може да се разшири с помощта на микро SD карта до 32 GB. Операционната система е Android 4.1.2 Jelly Bean, а акумулаторът – 1500 мАч. Впечатленията ни са добри, а за едно дете този телефон е идеално решение.

Има първокласна и подобрена графика, добре организиран дизайн и отлични функции, правещи работата със смартфона лека и приятна. Удобството е допълнено от габаритите на Samsung GALAXY Trend Lite – 21,5 x 63,1 x 10,85 мм. Тегло – 126 грама.

Колкото до камерите, детето ви ще разполага само с една. Става дума за малко над 3-мегапикселовата основна камера. Предна камера отсъства.

В комбиниран работен режим смартфонът Samsung GALAXY Trend Lite издържа до 8 часа.

Samsung GALAXY Trend Lite1Плюсове и минуси

Положителна черта на Samsung GALAXY Trend Lite са добрият вид, възможността детето ви стабилно да го държи в ръка и освен това може да работи с две SIM-карти. Разбира се, надали ще използвате последната опция, но можете да я имате предвид в случай, че използвате някакви промоционални продукти.

Колкото до отрицателните черти,

няма да ви лъжем – това не е телефон за деца над 10-12 години. Необходими са ви само няколко минути комуникация с дете на такава възраст, за да се убедите, че има какво да научите от него по отношение на смартфоните, таблетите, четците и какво ли още не.

Samsung GALAXY Trend Lite не е телефон за игри, ще започнете да срещате проблеми като забиване, бързо изразходване на батерията, а и картината няма да е най-добрите – а когато говорим за съвременна игра, графиката е почти всичко. Смартфонът също така не предоставя много памет за съхраняване на снимки и видеа. Точно това го прави идеален за малки деца и хора, които наистина просто говорят с телефона си, нямат навика да си правят селфита и т.н.

Източник на снимките: samsung.com