Полезни съвети      

Новият Nokia 2.3 – новото изкушение за почитателите на бюджетните телефони

от Лили Георгиева | 06.12.2019 г.

Компанията HMD Global представи своя нов продукт. Става дума за бюджетния смартфон Nokia 2.3, който е разработен на основата на операционната система Android One. Този модел на компанията ще зарадва почитателите на марката с ниската си цена.

Нека да разберем всичко за него още сега!

Nokia 2.3 предлага на потребителите задоволително голям 6,2-инчов дисплей с капковиден прорез, резолюция HD+ (720p) и съотношение на страните 19:9. Корпусът е изработен от метал с ребристо покрито от полимер. Размерите на апарата са 157,69х75,41х8,68 мм. Теглото е стандартно за този тип устройства – 183 грама.

Потребителите имат право на избор между няколко цветови решения. Едното от тях е тъмно зелено, ще го видите като Cyan Green. Другият вариант е цвят пясък. Третият – въглено черно.

В качеството на централен процесор на Nokia 2.3 влиза чипсетът MediaTek Helio A22, допълнен от 2 GB оперативна памет и хранилище на данни 32 GB. Поддържа се опцията за карта памет microSD до 512 GB. Капацитетът на батерията е 4000 мАч.

Производителят обещава до 2 дни работа с едно зареждане. Този резултат е постигнат, благодарение на използването на фирмената технология „Адаптивна батерия“.

Предната камера на Nokia 2.3 е 5 MP (f/2.4). Научаваме, че тя поддържа биометрична идентификация по лицето на собственика. Основната камера пък представлява сдвоен фотомодул – блокът се състои от 13 MP (f/2,2) и 2 MP сензор за дълбочина.

Смартфонът е снабден с отделен бутон за повикване на Google Assistant, 3,5 мм аудио жак, FM-радио, а също така порт micro-USB, поддържащ режим на зареждане 5В/2А.

Моделът Nokia 2.3 разполага с модули GSM/LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS/AGPS. Тук е моментът да посочим, че поддръжка на NFC няма.

На пазара е отриете версии с една или две SIM карти. Използва се формат nanoSIM.

Този модел на Nokia работи с операционна система Android 9 (Android One). Производителят е обещал обновление до Android 10 възможно най-скоро. До минимум 2 години е гарантирано обновяване на системата и до 3 години ежемесечни обновления на системата за безопасност.

Снимки: HDM Global