Полезни съвети      

3 проблема с екрана на iPhone X

от Лили Георгиева | 29.11.2019 г.

Екранът е най-уязвимата част от смартфона iPhone X. Това на всеослушание призна самата компания Apple. Тя свързва проблема с един от електронните компоненти в дисплейния модул.

От Купертино допълват, че тези дефекти се наблюдават само при посочения модел. Най-честите причини за развалянето на iPhone X, с които се сблъскват специалистите от сервизния център TotalService, са свързани с дисплейния модул. Съществува цял ред симптоми, свидетелстващи за повреждането му.

Долуописаните симптоми ще ви подскажат каква е причината за проблема с iPhone X.

1/ Зелен или черен екран

Причината може да бъде в дефект на матрицата, неизправност в подсветката, батерията или дисплея. В различни случаи сложността на решаване на проблема варира. Например, ако дефектът е свързан с вътрешните компоненти, трябва да бъде заменена матрицата или пък нещо друго. При дефект на платката се изисква намеса от друго ниво на сложност.

Разбира се, може да срещнете разлики в симптомите. Ту зелена ивица на екрана. Тя е следствие на производствен брак на дисплейния модул. Ту напълно зелен екран. Той свидетелства за механично повреждане на матрицата вследствие на падане или силен удар.

2/ Апаратни дефекти на дисплейния модул

Причините за този проблем са различни.

– Дефект на задната подсветка провокира затъмняване на част от екрана или мъгливо изображение.
– Неизправност на шлейфа на дисплейния модул води до поява на бял екран, на който отсъства изображение. Подсветката в този случай работи пълноценно, но матрицата е неактивна.
– Дефект на шлейфа на дисплейния модул или контролера провокира проблеми с включването на екрана. При него смартфонът работи в нормален режим. Системни звуци има, вибрацията на 3D Touch също.
– Датчикът за приближение е развален. Това води до изключване на екрана или произволно натискане на бутон в процеса на разговор.

3/ Проблеми с операционната система

Появяващ се при включването на смартфона бял или черен „екран на смъртта“ свидетелства за програмен проблем на iOS.

Причините може да са:

– Грешка при обновяването на DFU;
– Грешка при зареждането води до появата на логото на Apple. Отстраняването на проблема е възможно. Например, чрез принудително презареждане.
– Неудачно възстановяване на смартфона води до появата на логото на iTunes. Пробвайте да върнете устройството към заводските настройки.

Снимки: apple.com