Полезни съвети      

Google Pixel 4 или Google Pixel 4 XL

от Лили Георгиева | 26.11.2019 г.

Неотдавна на пазара излезе серията устройства Google Pixel 4. Тя се оказа изключително добро попадение. В новите флагмани Pixel 4 и Pixel 4 XL виждаме много еднакви нови функции и дори вътрешни компоненти. Разбира се, устройствата не са съвсем идентични. Струва ли си да давате повече пари за по-големия модел, който е с по-голям екран?

Това ще изясним в следващите редове.

По какво си приличат Pixel 4 и Pixel 4 XL?

Да започнем с това, че и двата телефона не отстъпват един на друг. И двата „пиксела“ са снабдени с нови телефото обективи, които позволяват да се правят снимки и видеа с потресаващо добро качество. Нощните снимки заслужават овации. Освен това Pixel 4 и Pixel 4 XL са снабдени с по-бърз нов гласов асистент Google, система за жестове Motion Sense за управление на телефона. Без да го докосвате, можете да разблокирате устройството чрез системата за лицево разпознаване. Тя работи по-бързо, сравнено с технологията, използвана в iPhone 11. Налице са още нови смарт приложения, като например обновен „Диктофон“, който е способен да транскрибира глас в текст в реално време.

Технически характеристики

Тук разликите започват. Pixel 4 разполага с OLED дисплея с диагонал 5,5 инча (FUll HD+), основни камери – 12 + 16 MP, първата от които е широкоъгълен обектив. Селфи камерата е 8-мегапикселова. Процесорът е Snapdragon 855, работещ с 6 GB оперативна памет и 64/128 GB вътрешна памет. Батерията е с капацитет 2800 мАч и ще работи в режим средно натоварване до 8 часа.

Pixel 4 XL има същите процесор и памет. Същите камери. Батерията е с капацитет 3700 мАч. Т.е. осигурява работа почти 10 часа. Отличава се и с дисплея си. Той е по-голям – 6,3 инча. Качеството на картината е Quad HD+. Създаден е по технологията OLED.

Кое устройство да изберете?

Като цяло разликата между двата смартфона стана ясна. Цената е едно от нещата, което ги различава. Вие трябва да решите колко голям искате да бъде екранът на телефона ви. Каква автономна работа очаквате?

Ако не ви се дават повече пари, спокойно може да се спрете на по-малкия модел – Pixel 4. Той предлага отлична комбинация от характеристики.

Снимки: store.google.com