Полезни съвети      

Най-добрите смарт часовници за плуване

от Лили Георгиева | 25.11.2019 г.

Топлите месеци от годината са зад гърба ни. Ако обичате да плувате, решение са закритите басейни. Свикнали сте да следите физическата си активност през последните месеци? Не се отказвайте да продължите този навик и през студените месеци. На пазара ви очакват различни модели смарт часовници, които са адаптирани към водни условия.

Часовникът за плуване е доста полезно устройство. Трябва веднага да отбележим, че в следващите редове няма да говорим за продукти на Apple. Те не се характеризират с най-привлекателна цена и не се синхронизират перфектно с Android-смартфони. Така че оттук нататък очаквайте да ви представим няколко модела на други производители.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch е перфектният универсален фитнес тракер, а плуването е един от спортовете, които той може успешно да проследява, тъй като разполага с висока степен на защита от попадане на вода във вътрешността на корпуса. Потребителят може лесно и бързо да настройва на екрана информацията за проследяване – като показатели за работата на организма, така и на самата тренировка – дължина на басейна, брой дължини, скорост на придвижване и т.н.

Подобно на много други смарт часовници, Samsung Galaxy Watch изключва сензорния панел при плуване. Затова е нужно да се използват бутоните за управление на устройството.

Ако искате да реанимирате тъч панела, трябва да натиснете веднъж.

Moov Now

Това устройство прави много повече от проследяване на вашите тренировки в басейна. По този начин този пълноценен фитнес тракер се превръща в пръв приятел на спортиста. Освен това се предлага на достъпна цена.

Неголемият часовник разполага с удобна мека силиконова каишка, а сензорите на устройството проследяват броя на дължините, изминатото разстояние, времето на трениране, скоростта на движение и сърдечния ритъм.

Има няколко съществени недостатъци в това устройство. Първо, трябва да стартирате плуването, маркирайки това на вашия телефон. Малко неудобно, но какво да се прави. Към плюсовете не може да се отнесе и отсъствието на екран.

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 ще ви спечели с голямо разнообразие от фитнес функции. Можете да проследявате всички своите спортни дейности по лесен начин. Благодарение на хидроизолацията, Versa 2 проследява плуването ви и визуализира изминатия път, броя на дължините и дори в реално време показва от коя страна на коридора се движите. Някои потребители се оплакват, че от екрана на устройството трудно се чете, когато сте под вода. Това обаче не може да се смята за съществен недостатък.

Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 не отстъпва на предходните модели. Този смарт часовник предлага фиксиране на активността, измерване на честотата на сърдечните съкращения, на изминатия път, направените дължини и т.н. Освен това предлага опции за обучение.

Този часовник осигурява съвети от професионалисти в сферата на плувните спортове. Устройството автоматично определя стила на плувеца и фиксира данните, базирайки се на него. Когато смените стила, веднага ще бъде „уловени“. Забавно е!

Източник на снимките: garmin.com, fitbit.com, welcome.moov.cc, samsung.com