Полезни съвети      

Топ 7 смартфона за селфита

от Лили Георгиева | 19.11.2019 г.

На практика не е възможно да се намери смартфон, който е предназначен само за селфита. Ако едно устройство има добра предна камера, то основната му е още по-добра. Избирайки смартфон за снимане на селфита, вие може да се ориентирате по класациите за камерафони. Това ще бъдат все апарати с отлични характеристики за създаване на автопортрети.

В днешната статия ще отделим внимание на достойни модели за селфита. Те са в различни ценови категории.

iPhone X

„На хартия“ няма нищо особено в характеристиките тук, което да накара потребителя да ахне. Предната камера на iPhone X е само със 7 MP. Но щастието не е в цифрите. Селфитата на този смартфон все още се смятат за едни от най-добрите като качество. Дори след като на пазара излязоха новите айфони 11. Камерата TrueDepth се справя с размиването на фона.

Правилно определя предния план. Потребителят получава и маса допълнителни датчици.

Режимът HDR за по-добра доработка на тъмните участъци и ликвидацията на засветвания се включва автоматично.

Светкавицата е екранна. Селфитата се получават качествени, като тонът на кожата се получава доста естествен.

Най-интересното – портретът може да се „дообработи“ с различни ефекти за осветяване.

С практика и желание с iPhone X селфитата се получават перфектни. Трябва да се отчете и че с този модел може да се правят снимки под вода. Разбира се, на не повече от 1,5 метра дълбочина и времетраене половин час.

Samsung Galaxy S9

S9 – смартфон за хора, които често правят селфита при лоша осветеност. В тъмни помещения, нощни клубове и т.н. С Galaxy S9 в ръка и неговия по-голям брат с Pro допълнение, тъмните часове от деня не са проблем. Понякога на тъмно кадрите се получават по-добри, отколкото на ярка светлина. Това е така, тъй като в устройството се използва обектив със светосила f/1.7.

Автофокусът също играе своята роля. Камерата се фокусира върху обекта.

В приложението има няколко режима, в това число широкоъгълен, селфи фокус, за избиране на точка на фокус, AR-moji. Последният представлява анимирани емоджита, които се налагат на портрета на собственика на устройството, който се създава от предната камера. Това е забавна функция.

Друг плюс в Galaxy S9 е, че предната камера може да снима видео с висока резолюция Quad HD.

Защо не S10? Тъй като сред възможностите за снимане на селфита в новите смартфони почти нищо не се е променило. Ще си спести излишни разходи, ако заложите на S9.

Xiaomi Mi MIX 3

За по-малко пари може да се сдобиете с друг добър телефон – Xiaomi Mi MIX 3. Той разполага с прилична памет – 6/128 GB.

Снимането на селфита с този апарат ще бъде истинско шоу. Предлага изобилие от режими. Предната камера е скрита в корпуса. Може да настроите звуков ефект, който да алармира за откриването й.

Предната камера е двойна. Основният датчик е с резолюция 24 MP. Разполага с допълнителен 2-мегапикселов. Спомагателният сензор отговаря за измерването на дълбочината на сцената и по-точното разделение на фона и предния план.

За подобряване на снимките са предвидени HDR и голям набор от разкрасители.

 

Следва продължение…

 

Снимки: samsung.com,apple.com, mi.com