Полезни съвети      

Работата по Samsung Galaxy Fold 2 кипи

от Лили Георгиева | 17.10.2019 г.

Не е тайна, че южнокорейската компания Samsung работи активно върху наследника на един от най-впечатляващите телефони в последно време – Galaxy Fold. Анонсът на второто поколение предстои да се състои през април 2020 г. Окачва се, че Galaxy Fold 2 ще бъде по-компактен, а диагоналът на дисплея в разгънато състояние ще бъде 6,7 инча.

С това разликите между двете устройства няма да приключат. Очаква се да има промени в начина на разгъване. Според запознати не е изключено производителят да заложи на супертънко защитно стъкло UTG. То ще замени тънкия слой прозрачен полиамид.

Ако първото поколение сгъваем телефон на Samsumg предлага вертикално разтваряне, то второто ще бъде с хоризонтално. Самото устройство ще напомня популярните едно време сгъваеми телефони.

От къде южнокорейците ще вземат стъклото за Galaxy Fold 2? От производителя DOWOO INSYS, който отдавна работи в тази посока. Преди време на инженерите от компанията им се удаде да създадат стъкло, чиято дебелина е само 100 мкм.

Освен гъвкава матрица с диагонал 6,7 инча, новото устройство ще получи и допълнителен екран от външната страна. Неговият диагонал ще бъде само 1 инч. Какво ще е предназначението му? Този дисплей ще е достатъчно голям, за да визуализира важна за потребителите информация. Например, час, ниво на заряд на батерията, състояние на мрежата и т.н.

Междувременно започна да се говори все по-активно за Samsung Galaxy S11. Преди няколко дни стана ясно, че южнокорейската компания ще започне да тества нова 5-кратна телескопична камера с перископ за S11, а сега, благодарение на теста HTML 5, разполагаме и с нови данни за дисплея.

Устройството, което е тествано в HTML5, използва името SM-G416U. По този начин се озаглавяват моделите, които принадлежат към семейството на Galaxy S. Не е удивително, че то работи с операционна система Android 10, но най-интересното е друго. Телефонът има формат на екрана 20:9, за което свидетелства указаната резолюция в теста за производителност – 384x854px.

Знаем, че флагманите Samsung Galaxy S10 и Note10 използват екрани 19: 9, докато устройства като Galaxy A80 и A70, имат по-високи екрани 20: 9.

Не е ясно какво смята да прави южнокорейската компания с допълнителната дължина на екрана. Дали тя няма да бъде използвана за изваждаща се селфи-камера.

Galaxy S11 няма да се появи на пазара до следващия февруари. Дотогава има време и 100% ще научим още любопитни данни за подготвяния апарат.

Източник на снимките: Samsung.com