Полезни съвети      

Колко е лесно да се направи фотоколаж!

от Лили Георгиева | 16.10.2019 г.

Благодарение на усъвършенстваните камери на съвременните смартфони станахме направо „фотоманиаци“, които снимат буквално всичко, което ни заобикаля. На това не може да се даде еднозначен отговор „добро“ или „лошо“. Факт е едно: започваме да трупаме хиляди снимки. Какво да ги правим? Създайте колажи!

Как? С помощта на няколко програми, които са разработени точно за тази цел.

Moldiv

Всичко, от което имате нужда, е в Moldiv. Това е едно от най-добрите безплатни приложения за създаване на колажи, които могат да удовлетворят вашите потребности да редактирате снимки. При това функциите не се изчерпват само до колажи. На разположение имате простичък редактор, галерия, фоторамки, филтри и куп още неща. А за почитателите на селфитата има „опции красота“. Т.е. различни маски, нанасяне на виртуален грим и т.н.

Collage Maker

Collage Maker предлага един от най-простите за усвояване интерфейси. Позволява да редактирате снимки и да правите колажи. Имате възможност да използвате цели 18 снимки, за да създадете колажа на съвършенството. При това размерите и характеристиките на всеки елемент може да променя отделно.

PhotoGrid

PhotoGrid е друго мобилно приложение, което препоръчваме. То е натоварено със задачата да създава колажи, но и не само. В частност, може да редактирате видео. Може да променяте видео и да създавате видеоколажи! Резултатите са поразителни. Стилни, необичайни, привличащи окото.

Програмата умее да работи с видеофайлове с резолюция зо 2048 пиксела. Предлага стандартен набор от филтри, ефекти и дори дава възможност за създаване на слайд шоу от снимки и видеа.

Pic Collage

Pic Collage – посветете време на създаването на удивителни колажи, като използвате текст, различни рамки и стикери. При това рекламата я няма! Полезна функция е zing. Тя дава възможност да свържете една снимка към геолокация и да поместите снимка, разположена в специален шаблон на картата. Изящно решение за почитателите на пътешествията!

Fotor

Ако търсите нещо просто, безплатно и понятно за работа, то това е вашата програма. Fotor ще ви предложи широк спектър от функции, позволяващи да настройвате вашите колажи така, както ви се иска – форми, размери, цветове, сенки, закръгляния на краищата и т.н.

Източник на снимките: piccollage.com, jellybus.com, photogrid.app