Полезни съвети      

4 смартфона, подходящи за детето

от Лили Георгиева | 08.10.2019 г.

От определена възраст нататък децата не могат без смартфон. Трябва да може да поддържате връзка с тях, а същевременно, тъй като животът е свързан с постоянното взаимодействие с технологии, да държите децата далеч от смартфоните е дори непрепоръчително.

На кой модел да се спрете?

Устройството трябва да е функционално, достатъчно съвременно като характеристики и дизайн, но и да не е скъпо. Децата не са свикнали да се грижат за телефона, не подозират какви щети може да му нанесат с едно или друго действие. Поради това купуването на скъпо устройство за дете е излишен риск.

Предлагаме ви няколко изгодни алтернативи:

Motorola Moto Е6

Бюджетно устройство. Идеален първи смартфон за вашето дете. Пластмасовият му корпус гарантира, че ще издържи на падания. Категорично препоръчваме този материал пред стъклен заден панел!

Пластмасата не само е по-дълготрайна, но и не е опасна.

Колкото до характеристиките, то тук нещата стоят добре – 5,5-инчов дисплей с резолюция HD+, процесор Snapdragon 435, 2 GB оперативна памет, 16 GB вградено хранилище и възможност за използване на карта памет формат microSD.

Батерията е с капацитет 3000 мАч. Операционната система фабрично е Android 9 Pie.

Motorola Moto G7 Power

Още един модел на Motorola. Този път по-мощен. Отличен вариант за производителен и достатъчно евтин смартфон. Най-важната му особеност е голямата батерия. Тя е с капацитет 5000 мАч. Сред другите характеристики се отличават процесор Snapdragon 632, 3 GB оперативна памет, 16 GB вградена памет, възможност за разширяване. Дисплеят е 6,2-инчов с резолюция HD+.

LG Stylo 5

Още един претендент за детски смартфон. Отличителна особеност е наличието на стилус. Да, той не предлага богати опции като на S Pen на Samsung, но позволява с лекота да се управлява устройството и дори да се рисува в специално приложение.

Освен това LG Stylo 5 предлага нелоша основна камера 13 MP, дисплей с резолюция Full HD, 3 и 32 GB памет. Батерията е с капацитет 3500 мАч.

Искате да снимате видео? С тези телефони ще ви се получи

Samsung Galaxy A10e

Samsung е най-известна с флагманите й Galaxy S10 и Galaxy Note 10, но тези устройства са доста скъпи. Корейците предлагат бюджетни телефони. Сред тях е Galaxy A10e. Той предлага мощен процесор Exynos 7884 с 32 GB вградено хранилище.

Батерията е с капацитет 3000 мАч.

Този смартфон ще се хареса на детето, тъй като е с красив дисплей с диагонал 5,8 инча. На него може комфортно да гледа видеа, да сърфира в интернет, да преглежда снимки и да си пише с приятели и роднини.

Източник на снимките: Samsung.com, Motorola.com