Полезни съвети      

Новият лидер в класацията на Consumer Reports

от Лили Георгиева | 04.10.2019 г.

Специалисти от Consumer Reports публикуваха доклад след подробно тестване на серията смартфони iPhone 11. Новите устройства на американската компания Apple са били тествани съгласно обичайната методика. Макар че спрямо предшествениците си новите iPhone 11 Pro и 11 Pro Max да не са се променили съществено на външен вид, като не броим тройната камера, те са получили няколко важни подобрения. Именно те позволиха на новите айфони да се доберат до лидерската позиция в обновената класация на Consumer Reports.

След провеждане на тестовете експертите заявиха, че именно iPhone 11 Pro Max е най-добрият от достъпните на съвременния пазар смартфон. Той с право си присвоява първото място. Оценката му е най-високата – 95 от възможни 100.

Следва го iPhone 11 Pro с резултат 92 бала. Базовият iPhone 11 също е получил достатъчно висок бал – 89. Достойно се нарежда в топ 10.

Новата класация на смартфоните според оценката на Consumer Reports изглежда по следния начин:

1. iPhone 11 Pro Max – 95
2. iPhone 11 Pro – 92
3. Samsung Galaxy S10+ – 90
4. iPhone XS Max – 90
5. Samsung Galaxy S10
6. Samsung Galaxy Note10+
7. iPhone XS
8. iPhone 11
9. Samsung Galaxy Note 10+ 5G
10. Samsung Galaxy Note 10

Сега е моментът да напомним, че списанието оценява смартфоните по три ключови критерия: автономна работа, здравина и камери.

На кратко да прегледаме оценките.

Както е известно, Apple е вложила доста усилия над усъвършенстването на автономната работа на новите айфони. Моделът iPhone 11 Pro Max е снабден с батерия с капацитет почти 4000 мАч. Това му позволява да работи по-дълго от другите флагмани, което вече бе потвърдено от независими тестове.

Вече разполагаме и с още едно потвърждение: в теста на Consumer Reports смартфонът iPhone 11 Pro Max е работил 40,5 часа – с цели 11 часа повече, сравнено с времето, което е постигнал iPhone Xs Max.

Смартфоните iPhone 11 Pro (3046 мА•ч) и iPhone 11 (3190 мА•ч) издържали 34 и 27,5 часа съответно.

Тестът се е провел с използването на роботизиран пръст, който е изпълнявал по екрана на смартфона стандартни манипулации, необходими за сърфиране в интернет, снимане, пускане на видео, използване на GPS и телефониране.

За да проверят колко здрави са новите айфони, експертите от Consumer Reports един след друг са тествали няколко купени образци в специален метален барабан. Всяко устройство е било подложено на 100 въртения под различни ъгли. Ако екраните на два екземпляра на iPhone 11 Pro още след 50-ото въртене получили сериозни повреди и излезли от строй, то при iPhone 11 и iPhone 11 Pro Max – дори след над 100 въртения са били налице само няколко незначителни драскотини.

Камерите на новите iPhone 11 Pro и 11 Pro Max

също се оказват най-добрите при смартфоните. В момента се очаква доклада на DxOMark, но може да се предположи, че устройствата на Apple ще получат доста висок бал.

Отделно Consumer Reports отбелязват специалния режим на нощно снимане. Той е предназначен за получаване на ярки и детайлизирани снимки през тъмните часове на денонощието.

Apple съществено е повишила качеството на снимките, правени в сложни условия. Но да се наричат iPhone 11 Pro и 11 Pro Max лидери преждевременно, не бива. Затова ще почакаме официалните доклади.

Източник на снимките: apple.com