Полезни съвети      

iPhone 7 или Samsung Galaxy S8?

от Лили Георгиева | 27.09.2019 г.

В един момент на пазара излизат устройства, които сякаш са продукт на копираща машина. Да, „облеклото“ е малко по-различно, има и различна „плънка“, но резултатът от всичките усилия редовно се припокрива от конкурентите. Ако нито един от съвременните флагмани не привлича погледа ви, проявете интерес към модели от предходни години. Точно на това описание отговарят iPhone 7 и Samsung Galaxy S8.

Има смисъл да се заглеждате по старите модели. Те са били хит на пазара допреди няколко години. Сега струват по-малко, отколкото на старта на продажбите им. Второ, тогава производителите също поставяха акцент върху дълговечността на устройствата.

Samsung S10 или Samsung Galaxy S9?

Един поклонник на Apple цени почти еднакво най-новия айфон и този от предходната или по-предходната година. Просто става дума за семейство. А членовете на семейството се подкрепят. Сходно е положението с продуктите и почитателите на Samsung.

Тогава нека зададем въпроса: кой модел е по-добър – iPhone 7 или Samsung Galaxy S8?

Кой е по-мощен — Galaxy S8 или iPhone 7

Няма да обсъждаме в детайли тези два смартфона. Ще напомним само, че у Galaxy S8 има една особеност. Основен коз на този апарат е процесорът Snapdragon 835, който по производителност изпреварва Apple A10, поставен в iPhone 7.

Какво означава това? Че дори след няколко години, макар изискванията към процесорите да расте, Samsung Galaxy S8 ще бъде актуален. При друг модел – LG G6, който е базиран на Snapdragon 821, нещата стоят иначе. Той вече може да се възприема като поостарял.

Какво да кажем за Sony Xperia XZ Premium. Той все още има жизненост. Базиран е на процесор Snapdragon 835. И днес той се възприема за мощен чип. Оперативната памет е 4 GB, а вътрешното хранилище – 64 GB.

Да се върнем към главните герои на днешните редове. При оперативната памет може да споменем, че в iPhone едва сега започнаха да слагат по 4 GB оперативна памет. Galaxy S8 още през 2017 г. вече бе с този показател.

Ключовите особенности на Galaxy S8

Да, процесорът на Galaxy S8 все още е конкурентоспособен. Технологията на дисплея също е печеливша. Капацитетът на батерията също гарантира добра автономна работа, сравнено Galaxy S7 и iPhone 7. Този модел не радва само с това.

Има възможност S8 да се използва в качеството на пълноценен персонален компютър. Това става като го свържете към монитор. А на предния панел е разположен скенер за лицево разпознаване. Той моментално разблокира устройството.

Компанията Apple наскоро въведе тази технология. Когато показа на света iPhone X. В „седмицата“ има класически скенер на пръстови отпечатъци.

Дизайнът на Galaxy S8 и iPhone 7

В сравнение със своите предшественици iPhone 7 е забележимо по-добър откъм дизайн. Обновлението не е ограничено до повишаване на производителността. Дизайнът е станал по-добър, подобрени са и камерите.

Към днешна дата, ако бъдем честни, Galaxy S8 и неговият брат Galaxy S8+ са едни от най-красивите смартфони на пазара.

Дисплеят им заема голяма част от предния панел, който на свой ред е закръглен по краищата. Горната и долната част на дисплея са с 2,5D закръгляне. Може с увереност да се заяви, че дисплеят е най-технологичният елемент на този модел.

Именно той стои в основата на желанието на милиони хора да се сдобият с Galaxy S8.

Източник на снимките: Samsung.com, apple.com