Полезни съвети      

Част 3: Основните продукти, които ни показаха на IFA 2019

от Лили Георгиева | 20.09.2019 г.

След като ви запознахме с новите продукти в сферата на смартфоните, битовата и аудио техниката, нека се насочим към света на компютрите. Те вече са навлезли стабилно в живота ни. Безусловно трябва да следим как се развиват и какви нови функции и удобства предлагат.

На IFA 2019 имаме точно този шанс. Тук се стичат всяка година производители на компютърни продукти, които отдавна са насочили погледа си към бъдещето.

Intel например представи на изложението нови процесори десето поколение. По традиция те вече са по-мощни и по-компактни, сравнено с предшествениците си. Получили са подобрена енергоефективност и производителна вградена графика. Процесорите Intel Ice Lake са изпълнени по 10 нм техпроцес и могат да достигнат честота 4,1 GHz.

Acer за пореден път донесе на изложението геймърския стол Predator Thronos Air. Ако трябва да сме обективно, то това не е просто стол, а цял геймърски комплекс с огромна маса, три монитора и масажори. Този агрегат струва 14 000 долара.

Геймърският асортимент на компанията също така се е обогатил с нов лаптоп Acer Triton 300 – модел с IPS-екран с диагонал 15,6 инча и честота 144 GHz на основата на Intel Core i7 и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1650. Освен това компанията е обновила Triton 500. Сега той е снабден с дисплей с най-високата честота на обновяване на кадрите сред съвременните екрани.

Тази година Acer също така е насочила усилията си към ноутбуците. Компанията донесе на изложението IFA 2019 обновената версия на Swift 5, която тежи по-малко от килограм. Той е най-лекият в света лаптоп.

Производителят показа и нова серия ConceptD Pro – устройствата от серията са получили мощни процесори Intel Core 9-го поколение и видеокарти NVIDIA Quadro. Сред тях са трансформърът ConceptD 3 Pro, 15,6-инчовият ноутбук ConceptD 7 Pro с видеокарта NVIDIA Quadro RTX 5000 16 GB и 17,3-инчовият модел ConceptD 9 Pro.

Друга позната компания на пазара на компютри – Asus, тази година чества 30 години от създаването си. Тя представи няколко нови продукта едновременно. Ноутбуците от серията ProArt StudioBook са създадени за графичен дизайн и са снабдени с видеокарти NVIDIA GeForce RTX.

Моделът ProArt StudioBook One е първият лаптоп с чип Quadro RTX 6000, а ProArt StudioBook Pro X е първият ноутбук с графика Quadro и два дисплея.

Още една компактна новина може да влезе в сблъсък с Acer Swift 5 в категорията „ниско тегло“. Това е 14-инчовият ноутбук ASUSPRO B9. Той тежи 880 грама и побира Intel Core десето поколение и две SSD карти по 1 TB. Това е бизнес ноутбук с всички делови функции, които може да ви притрябват. Дори има инфрачервена камера за биометрично разпознаване.

Част 2: Основните продукти, които ни показаха на IFA 2019

Друга, спечелила доверието на потребителите компания, Lenovo, обнови своята серия от трансформъри Yoga. В нея вече има с четири модела повече. Те са с диагонали 13,14 и 15 инча. Става дума за Yoga C640, Yoga S740, Yoga C740 и Yoga C940.

Моделите се отличават с висока резолюция 4К, добра автономна работа и мощни характеристики. Те са получили процесори Intel 10 поколение.

Компанията не е забравила и своята серия бизнес устройства – ThinkBook. Новите модели в нея са с диагонали 14 и 15 инча. Работят със същия процесор – Intel Core 10 поколение. Предлагат усъвършенствани функции за безопасност и големи SSD PCIe хранилища.

Източник на снимките: acer.com,