Полезни съвети      

Как да пожънем успех в Instagram: съвети от блогъри

от Лили Георгиева | 28.06.2019 г.

Instagram продължава активно да се развива и да привлича все повече потребители. Социалната мрежа представлява отлична платформа за водене на блогове и разпространяване на реклама цел по-добри продажби. Популярни блогъри всеки месец заработват пари, практически без да полагат кой знае какви усилия. Именно от тях черпим съвети за начинаещи блогъри.
Защо именно Instagram?
В Instagram са регистрирани над 1 млрд. потребители. Числеността им постоянно расте. Днес на практика малцина не знаят какво означава Instagram и как функционира тази мрежа. Ако имате куп последователи, може да рекламирате на страницата си и така да печелите пари.

Какво съветват блогърите?

Човек винаги има възможност да се развива, благодарение на съветите на вече успели хора. Ставаме по-опитни, учейки се от чуждите грешки и изучавайки пътя им. Ето няколко полезни съвета, които ще ви изстрелят към върха по-бързо.

1/ Не се бойте да започнете
Много хора първоначално имат добър потенциал за привличане на вниманието на хората и воденето на блог. Повечето от тях обаче се отказват да създадат собствен блог, дори още непробвали.

Това е най-разпространената грешка. Започнете с малко и постепенно развийте блога си.

2/ Взаимен пиар
Успехът в Instagram до голяма степен се дължи на взаимния пиар с други потребители. Този съвет идва от потребителя @itsdougthepug, който смята, че това е отлична възможност, от която печелят двете страни.

В началото ще ви е трудно да откриете такъв тип партньори. С времето последователите ще се увеличат, а оттам и опциите за съвместно популяризиране.

3/ Привличайте последователи от други социални мрежи
Ако имате акаунти във Facebook и YouTube, то вие имате възможност да ги привлечете към акаунта си в Instagram. Повечето млади хора имат профили в няколко социални мрежи, което задължително ще доведе до увеличаване на последователите.

4/ Организирайте игри с последователи
Този съвет идва от @floomofficial. Провеждането на игри и конкурси е отлична възможност да увеличите броя на последователите. Хората обичат да играят на игри и да се борят за награди. С помощта на такива конкурси известни блогъри събират хиляди нови последователи. Най-добре е да използвате хаш тагове, които имат относително невисоки резултати при търсене. Така ще намалите броя на вашите потенциални конкуренти.

5/ Съставете план на публикациите
Своя път в Instagram мнозина са започнали със съставяне на план на публикациите си. За месец напред трябва да знаете какво и кога ще пускате.

Заключение

С помощта на тези съвети от успешни потребители на Instagram може да спечелите голяма популярност и дори да покорите нови върхове. Не се предавайте при появата на малки препятствия. Първите дни и месеци са най-трудни, но след това успехът е гарантиран.

Източник на снимките: pixabay.com