Полезни съвети      

Втора част: Новата мода: Електрически скутери

от Лили Георгиева | 24.06.2019 г.

В предишния материал очертахме част от предимствата на набиращите все по-голяма популярност електрически скутери.

Последните са супер удобни средства за транспортиране из града, а предвид усъвършенстването им – съвсем скоро и по маршрутите между два близко разположени града.

Нека приведем като предимства на скутерите още няколко неща.

Простота при използване

Да се научите да управлявате електрически скутер е доста по-лесно, отколкото колело или пък автомобил. Дори децата се справят с него с лекота. Не са необходими специални навици или ниво на технически знания. Изисквания за специално обучение няма.

Добавете към това и безопасността в сравнение с други по-бързи транспортни средства.

Съвременните електрически скутери са снабдени с функции за безопасност – ръчно управление на ускорението, автоматично изключване на захранването, заден спирачен механизъм, задни фарове и др. За да се чувствате уверено на пътя, може да ограничите максималната скорост на движение.

Някои модели на пазара вече са снабдени и със седалка. Това ги прави още по-удобни и прости за управление.

Маневреност и бързина

С електрически скутер лесно се маневрира по извити пътища и бързо може да стигнете от една точка до друга. Освен това може да го използвате както на пешеходни пътеки, така и на велоалеи. А защо не и на плътното платно, като, разбира се, се държите отговорно и не нарушавате правилата за движение.

Както казахме в предния материал, скоростта на електрическите скутери достига до 30 км. Има и високоскоростни модели, които предлагат ускоряване до 85 км/ч. Не съветваме обаче да се движите из града толкова бързо.

Портативност

За разлика от мотоциклетите и повечето велосипеди, електрическите скутери са доста удобни за пренасяне. Оттук произтичат няколко ползи при употребата им: лесно транспортиране, лесно сгъване и разгъване, удобно съхранение.

Електрическите скутери/тротинетки лесно се презареждат

Този тип транспортно средство е доста икономичен и изгоден. Зарежда се евтино. За целта трябва да имате достъп до контакт. Т.е. може да презаредите у дома, в офиса, дори в кафенето.

Ако разгледате добре моделите на пазара, ще установите, че има разлики в автономната работа. По-добрите модели осигуряват до между 5-8 часа служба.

Екологично чист транспорт

В наши дни активно се говори за опазване на природата. Електрическите скутери са пример за екологично чист транспорт.

Ако искате да дадете своя принос за чиста околна среда, може да оставите колата в гаража и да се отправите до офиса със скутера. Той не отделя въглероден окис. Потребява малко ток.

Полза за здравето

Заговорихме за здравето на природата, нормално е да стигнем и до тази точка – собственото ви здраве. Електрическият скутер е добър начин да се поддържате в тонус. Особено ако нямате време за сутрешна гимнастика. При движението на скутера са задействани основните групи мускули – на гърба, корема, горните и долните крайности.

Забавно е

Възможността да се придвижвате с лекота и с бързината, с която искате, из града създава усещане за забавление. Същевременно удовлетворявате интереса си да разглеждате и да се спирате където поискате.

Източник на снимките: mi.com