Полезни съвети      

5 признака, че е време да обновите ОС Android

от Лили Георгиева | 18.06.2019 г.

Сложно е да се спори с хората, които смятат, че редовното обновяване на операционната система е ненужно. Ако все пак държите от време на време да се възползвате от корекциите, то днес искаме да ви посочим кои са признаците, които подсказват, че е дошъл моментът за обновяване.

Трябва да знаете, че някои нови приложения не се пускат на стари версии на операционната система. Именно в това може да се крие причината за борбата ви с някое приложение. В същото време обновленията невинаги протичат просто и бързо.

Случва се потребителите да ги игнорират поради тази причина.

Е, кое сигнализира, че е време за обновяване на Android-а?

1/ Батерията се разрежда твърде бързо
Това далеч не е най-обективният признак, че е време да обновите системата. Някои вируси и други вредоносни програми, които изяждат ресурсите на програмата и излагат на риск безопасността на системата, могат да са причина да пристъпите към обновяване.

Освен нови функционалности е възможно да получите и поне 10-ина минути по-добра автономна работа.

2/ Телефонът работи бавно
Тук причината за влошаването на работата на устройството е същата, както и в предходната точка. Различни „висящи“ приложения изчерпват паметта, затормозяват работата на телефона. Преди да обновите операционната система, върнете заводските настройки. Ако последното помогне, може да отложите обновяването за по-късно.

3/ Грешка в работата на приложенията
Тя може да бъде резултат както на лошо оптимизирани приложения, така и на дефицит на системни ресурси на Android-а. Изтриването на няколко приложения може да ви помогне да решите проблема в краткосрочна перспектива. До обновяване обаче ще опрете след време.

3 приложения, които „изпиват“ батерията на смартфона

4/ Предупреждения от услугите на Google
Важно е да разполагате с обновени версии на услугите на Google. По този начин си гарантирате безопасност. Ако имате твърде много необновени услуги на Google, то време е да ги осъвремените.

5/ Престанали сте да получавате уведомления от приложения
Този проблем е свързан с това, че актуалните версии на програмата могат некоректно да работят на остарелите версии на операционната система. За да го избегнете, препоръчва се да обновявате не само програмите, но и операционната система от Google.

Източник на снимките: pixabay.com