Полезни съвети      

10 приложения за бягане

от Лили Георгиева | 06.06.2019 г.

Съвременният смартфон е повече от комуникационно средство. Повечето производители снабдяват творенията си с иновационни технологии, които традиционно им дават възможност да се причислят към портативните компютри. За потребителите, които активно тичат за поддържане на добра физическа форма, препоръчваме няколко приложения, създадени конкретно за тази цел. Може да ги използвате на устройства с iOS или Android.

Runtastic

Това приложение позволява да проследявате как протичат тренировките ви по тичане, каране на колело или пък кънки. При изминаването на дистанция автоматично се генерира карта с вече преодоляното разстояние. С различни цветове се маркират особеностите на природния ландшафт, което позволява да избегнете травми.

Сред преимуществата на Runtastic е удобното графично изобразяване на тренировките и наличието на цветни маркери и компас. Може да ви натъжи отсъствието на стабилна работа на GPS навигатора.

RunKeeper

След няколко тренировки с това приложение потребителят може да анализира резултатите и какви успехи е постигнал. Може да забележи динамиката в графика. Освен това е подходящо за силови упражнения.

Ако разработените планове в програмата не са подходящи за вас, може да създадете собствен график.

Сред преимуществата на RunKeeper са наличие на гласов асистент и разработване на собствени тренировки.

Nike&Run Club

Експерти определят това приложение като едно от най-популярните и търсените. За да следите каква дистанция сте изминали, се използва вграден GPS. Автоматично може да изчисли нужното темпо на движение, за да постигнете поставените цели. На всеки изминат километър приложението алармира с гласово съобщение.

Сред преимуществата са гласовите съобщения и възможността да се конкурирате или да тренирате заедно с приятели.

Endomondo

Това приложение е подходящо за потребителите и на iOS, и на Android. Съгласно обявените данни програмата е свалена над 10 милиона пъти. Оформлението й е простичко и интуитивно. Да не ви заблуждава – приложението е богато на функции.

Може да трупате статистически данни и да създавате история на тренировките.

Сред преимуществата на Endomondo е разбираем интерфес и поддържане на функция слушане на музика.

Charity Miles

Уникалността на тази програма е, че всяка измината миля носи парично възнаграждение, което се насочва към благотворителен фонд.

Сред преимуществата са парично поощряване за всяка тренировка.

Приложения за планинари

MapMy Fitness

Това приложение е с фокус контрол и проследяване на тренировките. Потребителят може да коригира темпото, натоварването, да изчислява количеството на изгорените калории.

Преимуществата на MapMy Fitness са, че работи в онлайн режим и проследява зададен маршрут.

Начни бегать

Това приложение е насочено към спортисти от начално и напреднало ниво. За изчисляване на километража се използва GPS. Към преимуществата му можем да отнесем наличието на асистент в активен режим, дори при блокиран екран.

Zombies, Run!

Сериозно фитнес приложение, което е оформено в игрален режим. Спортистът трябва да избегне гонещите го зомбита. Към плюсовете категорично е нетипичният подход към поддържането на форма.

Strava

Отличителна особеност на това приложение е транслирането на постигнатите успехи в социалните мрежи.

Сред предимствата на Strava е контролиране на тренировката с помощта на GPS и авторизация чрез профил в социалната мрежа.

Бег 5К

Това приложение е създаден за потребители, които стартират тренировките си с постепенно увеличаване на натоварването. Разработчикът заявява, че при спазване на установените правила в рамките на 8 седмици, можете да достигнете до 5 км маратон.

Преимущества – съставяне на индивидуален график, гласов асистент и генериране на статистика.