Полезни съвети      

7 топ приложения за Instagram Stories

от Лили Георгиева | 05.06.2019 г.

Живеем в такова време, че милиони хора редовно използват Instagram. Мнозина не са способни да си представят живота без световната социална мрежа. С помощта на Instagram Stories потребителите може да споделят помежду си важна информация, своето настроение, постижения и т.н. Имат и на разположение десетки приложения, които правят историите им максимално необичайни и интересни. Решихме да споделим няколко от тях с вас.

Easel

Това е безплатна програма, ако ще използвате само базовата версия. Платената струва около 7,5 долара на месец. Предлага различни ефекти, шаблони и инструменти.

Платената версия разширява възможностите – при нея може да променяте размерите на шаблоните.

Освен това Easel предлага различни снимки, които може да използвате в дизайна на историите. Накрая запазвате избраните корекции.

InShot

Супер програма с куп модификации и възможности за обработка на видеоматериали и създаване на уникално съдържание. Позволява да режете видеа, да поставяте аудиозаписи, да променяте размери и т.н.

Приложението ще е полезно за онези от вас, които предпочитат да снимат кратки видеа и да ги показват в сторита.

Hype Type

С негова помощ може да добавяте различни забавни шрифтове или клипове в историята. Програмата е универсална и достъпна за iOS и Android. След инсталиране може да заснемете видео в самото приложение. Предлага се безплатно.

С Hype Type може да променяте шрифтове, да редактирате текстове, да поставяте цитати, да добавяте любима музика и т.н.

Приложението предлага десетки интересни функции.

Unfold

Подходящо за хората, които обичат да споделят информация на тема мода и туризъм. В тази програма има много творчески шаблони и удобен интерфейс за използване. Позволява да се създават истории от няколко страници, изображенията се взимат директно от галерията на смартфона. Готовата история може да бъде прегледана преди публикуване.

Adobe Spark Post

Приложението е безплатно, но има и платена версия, която логично предлага повече възможности. Цената е 10 долара на месец.

С тази програма имате на разположение десетки различни шаблони, цветове и дизайнерски оформления. Можете да редактирате снимки, текстове и др. Препоръчва се за потребители, заети в сферата на рекламата.

Quik

Тази програма е идеална за начинаещи потребители. Много е лесна за използване. Освен това е и безплатна. С нея може да създавате висококачествени видеа, заснети с GoPro. Позволява още да поставяте музика, да обработвате снимки и да нагласяте последователността на съдържанието.

Snow

Още една програма, която предлага десетки интересни маски, ефекти, филтри и т.н. Основен плюс е, че подчертава настроението на човека. Ако ще снимат весели клипчета с приятели, това приложение е за вас.