Полезни съвети      

3 от най-добрите фитнес гривни през 2019 г.

от Лили Георгиева | 03.06.2019 г.

Фитнес гривните, след известен период на скептично отношение към тях, набират нова популярност през 2019 г. И в това няма нищо удивително, тъй като здравословният начин на живот е все по-актуална тема и мнозина се стараят поне да полагат минимални усилия за физическата си форма и здраве.

Ако не сте професионален спортист и работата ви не изисква тежка физическа дейност, необходимо е да използвате част от свободното си време, за да пораздвижите тялото и да му гарантирате здравословна доза натоварване. Може да сте сигурни в положените усилия с помощта на фитнес гривните. Те ще ви кажат какво разстояние сте изминали, колко стъпки сте направили, колко калории сте изгорили, а също така и измерват пулса. Освен това след синхронизация със смартфона, може да ви информират за пристигнали съобщения, позвънявания, писма и др.

2019 г. предложи поредните нови модели в света на фитнес гривните. Веднага ви запознаваме с три от продуктите, които заслужават висока оценка. Те представляват оптимално решение – съчетават максимален набор от функции на достъпна цена.

Xiaomi Mi Band 3

Китайската компания произвежда бюджетни фитнес гривни с датчик, който проследява честота на сърдечните удари. По този начин предоставя данни за сърдечната активност на потребителя в рамките на деня, а също така и по време на тренировки. Тази функция ви позволява да определите часовете на пикова активност на сърцето и да оптимизирате режима си.

 

Смарт гривната е получила от производителя сравнително неголям, но пък удобен дисплей. На него се визуализира цялата необходима информация – час, процент на заряд на батерията, изминато разстояние и т.н.

Mi Band 3 e получил подобрена автономна работа. Дисплея е OLED. Разработката е осъществена със сътрудничеството на инженерите от Huami, които са известни с производството на фитнес тракери.

Да кажем още него за екрана – той е с диагонал 0,42 инча. Корпусът му е от стомана и алуминий.

Honor Band 4

Капсулата на корпуса има плавна форма, приятна на вид и незакачаща се за дрехите. Каишката плътно приляга към конструкцията. Избирайки това устройство, получавате AMOLED екран, който е в пъти по-добър от монохромните конкуренти. Повишава естетическата ценност на часовника.

Достоен избор за онези от вас, които искат да имат по-качествен екран на разположение. При активна употреба ще ви служи 14-15 дни без нужда от презареждане. Под активна имаме предвид с включени всички функции за мониторинг.

Xiaomi Amazfit Cor 2

Още един модел на китайската компания Xiaomi. Основната „капсула“ на устройството е изработена от качествен поликарбонат. Дисплеят е IPS с диагонал 1,23 инча. Снабден е с 2,5D стъкло, което помага устройството да не се надрасква бързо. Екранът притежава прекрасни ъгли на видимост и висока контрастност, което гарантира лесно четене, дори в сложни условия на осветеност.

AmazFit Cor2 е снабден с батерия с капацитет 160 мАч. Какво значи това? Може да го използвате активно до 20 дни. След това се налага презареждане. Този показател е много добър за този клас устройства.

Източник на снимките: mi.co, hihonor.com, amazfit.com