Полезни съвети      

5 главни факта за смартфона с най-добрата селфи камера

от Лили Георгиева | 30.05.2019 г.

Съвсем „топлата“ класация DxOMark, в която обичайно се нареждат устройства с топ основни камери, преди дни оповести своя нов лидер, но този път в категория „най-добра селфи“ камера. Това е повод да ви поговорим за ASUS ZenFone 6. Има няколко неща, които трябва да знаете за него.

Безрамков екран без прорез

Да си създаден в духа на съвременните тенденции не е задължително условие. Именно такъв е случаят с ASUS ZenFone 6. Този смартфон предлага екран с диагонал 6,4 инча. За разлика от повечето съвременни модели той няма прорез. Не го търсете! Няма го нито под камерата, нито в екрана.

Резолюцията не е ултрависока, но пък е типична – Full HD+ (2340х1080), т.е. няма да се хвърлите на друг модел заради нея.

Панелът е IPS.

Въртяща се камера

ASUS ZenFone 6 има въртяща се камера, която е повод моделът да се появи в класацията на френската компания. Използвате едни и същи камери, просто ги въртите на 180 градуса.

Ако мислите, че е направен компромис от страна на производителя, грешите. Решението е сполучливо. Винаги ще правите селфита с основната камера, а знаем, че категорично гарантира добри снимки.

Освен това Asus ви дава възможност да въртите камера и в ръчен режим. Т.е. сами избирате ъгъла на наклона. Това е супер удобно, струва си да поекспериментирате.

Как работи въртящата се камера на ASUS ZenFone 6?

Камерите са две – 48-мегапикселова със сензор Sony IMX586 и 13-мегапикселова широкоъгълна. Няма все още отделна за оптическо увеличение. И двете камерите снимат ясно, с естествени цветове, работи HDR.

Сред минусите е качеството на снимките вечерно време.

Една от най-големите батерии на пазара

ASUS ZenFone 6 ще ви впечатли с капацитет на батерията 5000 мАч. А телефонът дори не е дебел! При разумна употреба може да ви служи без презареждане до 2,5 дни.

Най-мощният процесор

Производителността е ключова за съвременните устройства, независимо какви са те. Поради това Asus не си поплюва и залага на Qualcomm Snapdragon 855 в този свой модел.

Цената

Смартфонът се предлага на разумна цена, като се има предвид топ процесорът, огромната батерия и уникалната камера, която освен това получи и признание. Освен това получавате 6 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет, която може да разширите с помощта на microSD карта. Компанията предлага и вариант с 6/8 GB оперативна памет и повече вътрешна памет.

Източник на снимките: asus.com