Полезни съвети      

3 нови функции в Google Maps

от Лили Георгиева | 23.05.2019 г.

Съвременните приложения отдавна престанаха да изпълняват една функция. Те са програма с маса допълнителни възможности. Най-показателни в този план са приложенията за навигация, които съвместяват опции за търсене на път, поръчка на храна, отзиви за заведения и едва ли не енциклопедии, посветени на цели градове и райони.

Безусловен лидер сред програмите за навигация е Google Maps. Скорошно обновление допълни програмата с 3 нови доста интересни функции. Струва си да ви разкажем. Струва си да прочетете!

Новите опции са на първо място логично развитие на услугата и подобряват именно навигационните функции, внасяйки нещичко рано.

Отдавна Google Maps има възможност да показва трафика по пътищата, а също така оптималния маршрут при пътуване.

Сега вече имате още повече информация на разположени, от всякога преди.

Вграден скоростомер

Потребителите, използващи това приложение на път, сега могат да проследяват скоростта на движение. Данните са в реално време. Тази функция е предназначена, за да предпази потребителите от превишаване на разрешената скорост – оттам се повишава безопасността на пътя.

Приложения за планинари

Новата възможност е призвана и да подобри алгоритмите за изчисляване на времето за пътуване.

Сведения за пътната обстановка

Google Maps вече позволява не само да получавате данни за пътни произшествия от официални източници, но и дава възможност на потребителите сами да съобщават за различни такива ситуации.

Тази функция е достъпна директно на основния екран. Достатъчно е да натиснете съответната иконка. Да се добавят нови сведения е доста просто. Само натиснете 2-3 пъти на екрана. Google ще отчита данните на потребителите и ще ги предоставя на другите участници в движението. Разбира се, информацията ще се проверява.

Повече никакви глоби за превишена скорост

Освен съобщения за опасности на пътя, системата ще предложи база от данни, съдържаща информация за наличието на камери, фиксиращи скоростта на движение. Така може да се предпазите от глоба за превишена скорост .

Източник на снимките: pixabay.com