Полезни съвети      

Алтернативи на айфона: 8 смартфона с Android

от Лили Георгиева | 14.05.2019 г.

Операционната система Android в момента се намира на борда на почти 90% от всички смартфони. Това определено говори за популярността. Един от факторите за успеха на операционната система е разнообразните устройства, които работят с нея.
Android дължи популярността си и на огромния брой смартфони, които производителите предлагат именно с нея. Като резултат потребителите получават унифицирани услуги и удобен интерфейс, проверен във времето, който се обновява редовно. А кой е бащата на Android – това е Google – компания, която предлага и обширна база от функционалности.

Нека да ви представим най-привлекателните модели в средния сегмент. Именно те първи привличат вниманието на потребителите.

Honor 20

Новите топ модели на Honor традиционно излизат на пазара през пролетта и се представят на журналисти в Лондон. Така беше и тази година. Honor 20 представлява базова версия на Honor 20 Pro. Като резултат потребителят получава екран с диагонал 6,26 инча, стъкло със закръглени краища – 2,5D, 6 GB оперативна памет и 128 GB вградена памет. Най-важната придобивка е 32-мегапикселова предна камера с изкуствен интелект и цели четири обектива на задната повърхност на смартфона. Получавате широкоъгълен модул и такъв за ефект боке. Може да снимате и макро. Камерите са 48 MP, 16 MP и две по 2 MP. Всичко това е подплатено с батерия с капацитет 3750 мАч и поддръжка на технология за бързо зареждане.

Samsung Galaxy А50

Тази година южнокорейската компания Samsumg най-накрая преразгледа подхода си към серията смартфони среден и нисък клас – по рано там царуваше паяжина между буквите A и J, което затрудняваше потребителите да се ориентират. Сега всичко е ясно. Запазен е маркерът A, а нивото на моделите зависи от следващите числа – 20, 30, 50 и т.н.

Galaxy A50 по съотношение цена – функции надскача всички останали. Получавате за парите си екран SuperAMOLED с вграден датчик за пръстови отпечатъци. Производителността на този модел е по-голяма от тази на A30. На външен вид иначе устройствата са сходни.

Най-добрите айфони към днешна дата

Основните камери са цели три – 25 MP, 5 MP и 8 MP. Задният панел е изработен от гланцова пластмаса и под лъчите на слънцето се вижда игра на цветовете от дъгата.

Moto G7 Plus

Moto G7 Plus – лесно забележим модел в тази категория. Заслужава вниманието на потребителя минимум благодарение на оптическата стабилизация – тя помага да се компенсира треперенето на апарата в ръката на потребителя. Получават се ясни кадри дори в сложни снимачни условия. Най-често нескъпите смартфони са лишени от подобна функция.

Като цяло Moto G7 Plus ще спечели почитателите на мобилната фотография. Този смартфон предлага пускане на 4K видео, обработка на „живи“ снимки, забавена снимка със скорост 240 кадъра в секунда и изкуствен интелект.

Особено внимание инженерите се отделили на зареждането – 27 вата дават 12 часа работа при зареждане само 15 минути.

Източник на снимките: samsung.com, hihonor.com, motorola.com