Полезни съвети      

Най-добрите евтини смартфони, които може да купите в момента

от Лили Георгиева | 10.05.2019 г.

Пазарът на смартфони постоянно се попълва от нови модели. Паралелно технологиите на изпълнение и функционалностите се променят. Тогава струва ли си да купувате флагман, който след по-малко от година дори ще бъде засенчен от наследника си? За да не сте в постоянно надбягване с времето и технологиите, може да заложите на по-евтините модели телефони на пазара. Те предлагат най-желаните функции от потребителите и позволяват да не се укорявате, ако скоро излезе друг модел, който спечели сърцето ви. Защо? Тъй като парите, които сте извадили от джоба си, са пренебрежимо малко, сравнено със сумата, която ще се наложи да платите, ако се загледате до премиум устройствата.

И така. Най-новата класация на китайската компания AnTuTu предлага любопитен поглед към най-добрите устройства на пазара към днешна дата, които са част от семейството на бюджетните модели.

Класацията е съставена на основата на резултатите от тестове и цена. Така към сегмент евтини смартфони откриваме такива на стойност до 153 долара.

Най-висока оценка – 142 бала, получава Xiaomi Redmi Note 7 в „минимална комплектация“ – с 3GB оперативна памет и вградено хранилище от 32 GB. В тестове за производителност той завоюва 144 599 бала, което е добър резултат за устройство с такава цена.

След него идва Meizu Note 8 (въоръжен н 4GB оперативна памет и хранилище – 32 GB) – 129,7 бала. Производителността му е оценена на 108,2 хил. бала.

В челната тройка виждаме и моделът Lenovo K5 Note с 6 GB оперативна памет и 64 GB вътрешно хранилище.

Производителността му е оценена на 57 000 бала, което е обусловено от наличието на поостарял процесор под корпуса му – Qualcomm Snapdragon 450.

Проверете актуалните цени на моделите още сега в сайта на sravni.bg. Предлагаме разнообразие от оферти на различни търговци.

Източник на снимките: mi.com, lenovo.com, meizu.com