Полезни съвети      

Идеи за подаръци: 8 уреда, които ще ви помогнат да живеете здравословно

от Лили Георгиева | 30.11.2018 г.

Здравословното хранене е залог за дълъг и активен начин на живот. Когато подбираме какво ще бъде менюто ни, трябва да обръщаме внимание не само на продуктите, но и на начина, по който ще ги обработим впоследствие. Тук идва ролята на съвременните кухненски уреди. Фокусът в днешния ни материал пада върху тях. Насладете се на списък от идеи за новогодишни подаръци и зарадвайте цялото семейство.

Домашен грил

Този уред ще бъде достойна придобивка в кухнята ви, стига да не сте вегетарианци, разбира се. Както знаете, месото – т.е. протеините, трябва да бъдат неразделна част от менюто ни. Освен протеини, месото съдържа още полезни мазнини, витамин В и минерали. Консумирайте го умерено, но редовно.

Качественият грил ще спомогне на трапезата ви да има вкусно и полезно месо.

Мултикукър

Докато на грила правите любимите печени месца на децата, може да приготвите гарнитурата в мултикукър. Управлението на част от моделите на пазара се осъществява дори и през смартфона. Идеално! Седите си на дивана, контролирате целия готварски процес и не разходвате нито една излишна калория за стоене прави в края на тежкия работен ден или през уикенда!

Сокоизстисквачка

За закуска, обед или вечеря пресният сок е идеално решение, когато искате да бъдете здрави и сити. Без този уред направо сте за никъде. С помощта на сокоизстисквачка може да приготвяте различни сокове, използвайки плодове и зеленчуци.

Стационарен блендер

Блендерът ще ви помогне да правите всевъзможни коктейли, креп супи, смутита и др. Стационарният е за предпочитане, тъй като е по-мощен, не изисква излишни движения – просто сипвате съставките, включвате бутона и получавате вкусен резултат.

Дехидрататор/Сушилня

Този кухненски уред е идеален за тези от вас, които искат да разполагат с качествени плодове и зеленчуци целогодишно.

Включително през зимата, когато е разпространен дефицитът на витамини. Сушилнята има проста конструкция и не струва скъпо. Инвестирайки в нея, вие инвестирате в здравето си.

Хлебопекарна

Спрете да разглеждате етикетите на хлебните изделия в магазина. Приготвяйте у дома хляб и вече няма да имате съмнения относно качествата на съставките му. Освен това ще може да приготвяте в хлебопекарната още куп изделия – кексове, козунаци и др. Ако обичате да готвите с тесто, запретнете ръкави и експериментирайте на воля!

Заключение

Не е трудно да живеете здравословно. Много пъти сме ви препоръчвали като асистенти по пътя към успеха различни смарт часовници, фитнес тракери, а също така и мобилни приложения. Днес насочихме светлината на прожекторите към кухненските уреди, тъй като именно в кухнята се осъществява основният избор на храната, която слагаме на масата си. Ако се научим да я приготвяме здравословно, ще бъде и самите ние здрави.

Източник на снимките: pixabay.com