Полезни съвети      

Google Преводач с нов дизайн

от Лили Георгиева | 29.11.2018 г.

Компанията Google продължава поетапно да въвежда нов дизайн на своите онлайн услуги. По-рано видяхме това в електронната поща Gmail, фирмения календар и Keep. Сега дойде времето и на десктоп версията на преводача. За първи път за внедряването на обновен дизайн стана ясно през октомври тази година, но тогава то бе достъпно само за ограничен кръг потребители.

В края на ноември обновлението вече е факт масово. Поради това е време да оценим новия вид на интерфейса. Вие какво мислите отсега?

Макетът на услугата е останал същият. Интерфейсът, както преди, е разделен на две равни части. В левия дял потребителят поставя текста, който иска да преведе. Вдясно се показва преводът.

Елементите от интерфейса са приели т.нар. „материален“ вид. Текстът е увеличен като размер, а бутоните са с по-закръглени ъгли.

Това не е всичко.

Как да имате непробиваема парола

Новият интерфейс акцентира вниманието на потребителите върху функциите, които по-рано бяха незабележими за непознавачите.

Например, преводачът винаги е позволявал да се превеждат цели документи, но бутонът за зареждане бе незабележим. Сега той е разположен отгоре и трудно може да го игнорирате.

В долната част на интерфейса откриваме три кръгли бутона:

„История“, „Запазени“, „Общност“.

Натискайки първия, може да разгледате резултатите от всички скорошни преводи, които сте правили.

Вторият бутон показва списък от думи, които на определен етап сте добавили в избрани.

Третият бутон ви насочва към страницата „Общност“, където всеки желаещ може да помогне за подобряване на работата на услугата.

Приложение, с което ще подредите мислите си

Не на последно място може да забележите, че услугата самостоятелно се настройва според резолюцията на дисплея. Може да тествате това като промените ширината на браузъра – интерфейсът автоматично ще се нагоди.

Е, промяната категорично ще ви създаде известни неудобства на първо време. При нас вече е така. Въпрос на време е да свикнете.