Полезни съвети      

Xiaomi Redmi 6 Pro или ASUS ZenFone Max Pro M1

от Лили Георгиева | 20.09.2018 г.

Компанията Xiaomi е един от лидерите на пазара по производство на достъпни смартфони и дори се определя като първата, когато бюджетът ви е ограничен. Това не означава, че няма други производители, които предлагат евтини смартфони. Тази компания обаче може да предложи мощни устройства на достъпна цена.

Днес ще разгледаме едно сравнение на Xiaomi Redmi 6 Pro с ASUS ZenFone Max Pro M1. Смятаме, че то ще провокира интерес у вас. И двете устройства може да закупите на приблизително една и съща цена.

ZenFone Max Pro M1 е снабден с 5,99-инчов IPS дисплей с резолюция 2160×1080 пиксела и съотношение на страните 18:9. Колкото до Redmi 6 Pro, смартфонът може да се похвали с малко по-малък 5,84-инчов IPS екран с резолюция Full HD+ и съотношение на страните 19:9.

Корпусът на ZenFone Max Pro M1 е в матово черно. Рамките на устройството са намалени отляво и отдясно. От горната и от долната част остават дебели. От друга страна Redmi 6 Pro следва модните тенденции и разполага с екран с прорез в горната част. Под него са разположени предна камера и колонка. Въпреки наличието на минимални рамки от три страни, тази вдолната част на дисплея е доста дебела.

Производителност, чипсет, оперативна памет….

ASUS ZenFone работи на базата на чипсет Qualcomm Snapdragon 636. Телефонът е  достъпен в три конфигурации: 3/32 GB, 4/ 64 GB и 6/64 GB. Трябва да отбележим, че това е първият смартфон от тайванския производител, който работи с чист Android. Освен това брандът обеща да осъвремени операционната система. В съчетание с мощни апаратни характеристики и усъвършенстван софтуер този телефон предлага отлична производителност.

Xiaomi Redmi 6 Pro пък е базиран на чип Snapdragon 625 и се предлага с 3 или 4 GB оперативна памет. Макар смартфонът да се справя добре с ежедневните задачи, то трябва да отбележим, че чипът му е леко стар. Устройството работи с операционна система Android Oreo.

Камера

ZenFone Max Pro M1 може да ви впечатли с двойна основна камера – 13+5 MP и светодиодна светкавица. Предната камера е 8-мегапикселова. Приложението на камерата позволява да се правят портретни снимки с размит фон.

Xiaomi Redmi 6 Pro също предлага двойна основна камера. Този път 12+5 MP. Отново виждаме светодиодна светкавица. Предната камера е 5-мегапикселова.

Батерия

Това, което може силно да отличи модела ZenFone Max Pro M1, е огромната батерия. Тя е с капацитет 5000 мАч. Едно зареждане на телефона ще ви дари с ден и половина автономна работа. А може и повече, зависи колко интензивно използвате устройството. В комплект с телефона върви адаптер 2 Вт за бързо зареждане.

От другата страна е Redmi 6 Pro – той разполага с капацитет на батерията 4000 мАч. Може да ви предложи ден работа.

Източник на снимките: asus.com, mi.com