Полезни съвети      

Втора част: Искате да снимате видео? С тези телефони ще ви се получи

от Лили Георгиева | 29.08.2018 г.

Както обещахме, днес ще ви доразкажем за достойнствата на Huawei P20 Pro като смартфон, подходящ за снимане на видео.

За този модел трябва да знаете, че записва видео в 4К формат при 30 кадъра в секунда. Това е основният минус на фона на конкурентите на пазара.

Същевременно Huawei P20 Pro е способен да заснема филмчета с честота 960 кадъра в секунда. Естествено, с някои ограничения, както при Galaxy S9+. Благодарение на добрия автофокус устройството отлично разпознава движения, позволявайки автоматично да се улови именно онзи момент, когато е било извършено нещо наистина скоростно. След това кадърът се забавя 32 пъти!

LG V30

Време е да представим и модела LG V30. Това е флагман, създаден за почитателите на снимането на видео с телефон. Двойната му основна камера е снабдена с бърз фазово-лазерен автофокус, система за оптическа стабилизация, светосилна оптика с апертура F/1,6 за главната матрица.

Насочеността на модела именно към снимането на видеа е подчертана с наличието в приложението на камерата на специален кинематографичен режим и изобилието от ръчни настройки. Можете например да осъществите плавно приближение към обекта, без да губите фокус. Този ефект често се използва от кинематографистите.

Най-разпространените митове за зареждането на телефона

Резолюцията и скоростта на запис не се отнасят към силните страни на LG V30. Способен е да запише 4К форман, но при само 30 кадъра в секунда. FullHD снима при 60 кадъра в секунда, а в режим Slow-mo е ограничен само до 120 кадъра в секунда. Т.е. забавянето е четирикратно.

Огромен плюс е фактът, че звук смартфонът записва великолепно. Това е така, благодарение на поддръжката на формата Hi-Res.

Sony Xperia XZ2 Premium

Идва време и за последния модел, който ви препоръчваме, ако си търсите смартфон за записване на видео. На някои експерти в областта на технологиите им прави впечатление, че през последните години японската компания пуска на пазара нови флагмани, само за да рекламира своите нови разработки в областта на камерите. Защо ли? Тъй като този подход е доста печеливш.

Като резултат получаваме устройства, които, макар и да не изглеждат най-красиви и привлекателни, са способни да записват видео с честота на кадрите 960! Това го умее Xperia XZ2 Premium, с леки ограничения във времето.

Основната камера на смартфона е 19-мегапикселова, а спомагателната – 12-мегапикселова. И двете се отличават с увеличени пиксели, снабдени с фазов и лазерен автофокус, система за електронна стабилизация на основата на жироскоп.

Записва се 4К формат видео при 30 кадъра в секунда, FullHD – при 60 кадъра в секунда, а при HD е достъпен режим Super Slow-Mo. Важна особеност на устройството представлява 4К дисплея с диагонал 5,8 инча. Последният позволява да се наслаждавате на вече записания материал с висока резолюция.

Източник на снимките: sonymobile.com, lg.com