Полезни съвети      

Meizu 16 или OnePlus 6?

от Лили Георгиева | 15.08.2018 г.

Когато на пазара се появяват нови модели, сравняването им е едно от най-интересните следствия. Днес ще разгледаме два претендента за вниманието на потребителите на мобилни технологии – Meizu 16 и OnePlus 6.

Въпреки отсъствието на прорез на дисплей, Meizu 16 може да се похвали с компактност. Има тънки рамки около дисплея – по-тънки от тези на OnePlus 6, при който виждаме прорез в горната част на екрана. Освен това Meizu 16 предлага отличаващ се дизайн – погледнете керамичния заден панел.

Дисплей
Размерите на дисплеите на двата модела са сходни. При OnePlus 6 той е малко по-висок. И двата смартфона са снабдени със Super AMOLED дисплей с резолюция Full HD +. Предлагат високо качество, но не може да се конкурират с водещи телефони на пазара, тъй като не им достига резолюция QHD + и поддръжка на режим HDR.

Характеристики и производителност
И Meizu 16, и OnePlus 6 са снабдени с най-мощния чипсет Qualcomm: 8-ядрен Snapdragon 845, който осигурява максимална тактова честота 2,8 GHz. В зависимост от избрания вариант потребителят получава 6 или 8 GB оперативна памет. От гледна точка на производителността двете устройства са на сходно ниво. Обърнете внимание, че Meizu 16 е единственият, при който е налице течна система за охлаждане. Това означава, че смартфонът ще осигурява по-добра производителност.

3 Meizu телефона на достъпна цена

Освен това Meizu върви с Flyme OS, който не е така популярен популярен, както OxygenOS от OnePlus. Последният потвърди, че съвсем скоро ще има обновление до Android Pie.

Камери
За момента не може да се говори за резултатите от работата на камерите на Meizu 16, тъй като е ново попълнение на пазара. Ако съдим по техническите характеристики, то OnePlus 6 по всяка вероятност ще предложи едно ниво по-добро качество. Защо? Тъй като отсъства механизъм на лазерно фокусиране. Освен това OnePlus 6 е с по-ярка диафрагма и по-ефективна система за стабилизация.

Meizu  или Xiaomi?

Батерия и автономна работа

OnePlus 6 разполага с по-голям капацитет на батерията, което гарантира на потребителя денонощие автономна работа. Meizu 16 няма да отстъпва сериозно по този показател. Трябва да се отчете обаче, че капацитетът на батерията е с 300 мАч по-малък.

Цена
Няма съмнение, че може да се сдобиете с Meizu 16 на по-достъпна цена.

Източник на снимките: meizu.com, oneplus.net