Полезни съвети      

Samsung Galaxy Tab S4 или Galaxy Tab S3

от Лили Георгиева | 10.08.2018 г.

Благодарение на това, че смартфоните стават безрамкови и притежават все по-големи дисплеи, таблетите стават все по-малко популярни. Въпреки това гиганти на пазара като Apple и Samsung продължават да предлагат нови модели, радвайки своите потребители. Преди няколко месеца гигантът от Купертино представи новия iPad, а преди няколко дни южнокорейската компания обнови своята серия Tab S, анонсирайки Galaxy Tab S4.

В следващите редове ще разгледаме приликите и разликите между Tab S4 и Tab S3. Ако планирате да купувате таблет, това сравнение ще ви бъде от полза.

Таблетът на Samsung – S4, е значително подобрен в сравнение с миналогодишния модел.

Разликите

На първо място сериозно изменение в новия S4 представлява по-големият 10,5-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2056х1600 пиксела. За сравнение моделът Tab S3 е с 9,7-инчов дисплей с резолюция 2048 x 1536 пиксела. Категорично първият модел ще ви допадне повече, ако искате да разполагате с по-голям екран пред себе си и съдържанието, с което боравите обичайно, трябва да бъде по-добре визуализирано.

Във вътрешността на Tab S4 е заложено на миналогодишен чипсет Snapdragon 835, докато Tab S3 работи със Snapdragon 820.

Какво да кажем за камерите. Новият модел е оборудван с 8-мегапикселова предна камера в отличие от 5-мегапикселова такава в S3. Конструктивно новият Tab S4 е с по-тънки рамки, напълно в духа на модните тенденции в последно време. Какво означават тънките рамки обаче? Инженерите са се избавили от физическия бутон „Home“ и скенера на пръстови отпечатъци.

Една от най-забележимите разлики в S4 е появата на режима DeX. Той се стартира автоматично при свързване на клавиатурата и превключва на потребителския интерфейс на настолен с поддръжка на няколко прозореца, мишка Bluetooth и функционалност на дясно копче на мишката.

Накрая сред разликите между двата таблета следва да допълним, че Tab S4 е оборудван с батерия с по-голям капацитет. 7300 мАч срещу само 6000 мАч в Tab S3.

Приликите

Като модели от едно семейство двата таблета все си приличат по нещо. Например по стъкления корпус – устройството разполага с Corning Gorilla Glass отпред и отзад.

Въпреки увеличения размер на дисплея и намалените рамки, общият размер на Tab S4 остава същия като на предшественика. Това е добра новина, ако досегашното ви устройство е с горе-долу същите размери.

Освен това таблетът предлага 4 GB оперативна памет и работи с Android Oreo. Модулите на задната камера са еднакви и 13-мегапикселови.

И двата таблета вървят с 4 колонки от компанията AKG. S4 обаче поддържа Dolby Atmos, което ви гарантира по-добро качество на звука.

Източник на снимките: Samsung.com