Полезни съвети      

Смартфони с добра селфи камера Част 2

от Лили Георгиева | 27.07.2018 г.

Закъде без селфи камера? Как ще направите портретна снимка, ако не разполагате със съвременен модел, който да ви гарантира безпроблемно и бързо постигане на желания резултат? Като хвърлите поглед на днешния ни материал. В него сме подбрали няколко достойни предложения, които са ориентирани специални за селфи любителите.

След като вече ви запознахме с няколко смартфона в тази категория, днес предстои да допълним списъка. От Sravni.bg обичаме да сме изчерпателни и да разкриваме богатството на съвременния пазар на мобилни устройства.

Затова следващите герои по темата са:

Samsung Galaxy A5 (2017) SM-A520F

Да, това не е представител на най-новите модели, постъпили на пазара, но той дълго ще бъде виждан по лавиците на магазините. Защо? Тъй като е красив и стилен. Тъй като е селфи телефон.

Galaxy A5 (2017) e отлична придобивка за почитателите на селфитата.

Устройството е снабдена с две 16-мегапикселови камери със светосила f/1.9. Предната камера се справя отлично с отговорностите си. Освен това добре прикрива бръчките. Вместо светкавица борави с т.н. виртуална светкавица – екранът става бял и осветява лицето на потребителя.

Nokia 8 Dual sim

Това флагманско устройство на Nokia е идеално предложение. Не го подценявайте заради ретро марката. Тя се представя достойно в последно време. Доказателство за това е наличието на оптика производство на легендарната Zeiss AG.

Предната камера е с характиристики като на задната: светосила f/2.0, фазов автофокус, размер на пиксела 1.12 мкм. Снима качествено!

Предлага и няколко любопитни режима. Например Bothie – едновременно снимане с предната и задната камера..

Xiaomi Redmi Note 5A 2/16GB

Да хвърлим поглед към бюджетните устройства. Заделете малко пари и купете Xiaomi Redmi Note 5A. Този евтин телефон предлага нелоша предна камера. Тя е с резолюция 5 MP. Тя не бива да ви плаши. Компанията се е постарала да предложи автоматичен режим за подобряване на лицето. С Pro-режима ставате свидетели на същинско разкрасяване.

ASUS ZenFone Live ZB501KL 32GB

Това устройство ще запомните по това, че се характеризира с необичайна особеност – пред вас е първият в света смартфон, който е оптимизиран за онлайн транслации в режима реално време. Снабден е с предна камера с повишена светочувствителност, мека светлина от светодиодната светкавица, възможност за подобряване на портрета в режим реално време и др.

Двойният микрофон гарантира по-качествен звук и удачно понижаване на нивото на фоновия шум.

Sony Xperia XA1 Ultra

Това голямо 6-инчово устройство на Sony може да се похвали с 16-мегапикселова предна камера с 1/2.6-инчова матрица Exmor R. Налице са оптическа стабилизация и светкавица. Камерата прави снимки с много добро качество дори когато светлината не е достатъчна.

Главна особеност на Xperia XA1 Ultra е големият дисплей. Напълно отсъстват странични рамки – това допада ли ви? Модерно е сега..

iPhone X 256GB

За тези от вас, които може да си позволят по-солидна инвестиция, разгледайте iPhone X. Това е един от най-добрите смартфони в света, не само в категория правене на селфита. Предната камера е с резолюция 7 MP. Тя обаче е така разработена, че получавате снимки с най-високо качество. Потребителят получава и изобилие от режими и опции.

Източник на снимките: apple.com, asus.com, samsung.com, sonymobile.com, mi.com