Полезни съвети      

Топ 5 фитнес-гривни на ниска цена

от Лили Георгиева | 27.06.2018 г.

Съвременният начин на живот и стремежът към повече движение в името на здравето популяризират полезни устройства като фитнес-гривните. Ако не бързате да купувате смарт часовник, но започват да ви правят впечатление този тип продукти, препоръчваме да стартирате от фитнес-гривните. Много от тях се предлагат на достъпна цена и позволяват да направите удачен и плавен преход към по-сложни технологични решения.

Днес ще разгледаме 5 фитнес-гривни, които може да купите на разумна цена.

1/ Класиката в жанра – кой не е чувал за Xiaomi Mi Band 2.

Тази фитнес-гривна се превърна в най-продаваното носимо устройство в света. Внушителните марки размери на функционалната част на гривната са способни да ви заблудят. Гривната обаче прави доста неща – измерва пулса, изчислява направените крачки, изгорените калории и скоростта на движение. Дори показва времето.

Срещу скромна сума може да се сдобиете с отлична фитнес-гривна. Предлагат се няколко варианта каишки.

2/ Xiaomi Amazfit Cor

Ако трябва да оценим тази фитнес-гривна от гледна точка на функционалността, то тя наподобява Apple Watch. Получавате уведомления, изчисляване на изгорените калории, времето на трениране, има вградени приложения и др. Това е доста конкурентен модел и се предлага в разнообразни цветови решения. Корпусът обаче винаги е черен.

3/ Huawei Honor Band 3

Този модел предлага водозащитеност, а батерията му издържа до 30 дни. Това са двете черти, които го отличават от предходните два модела. Освен това, разбира се, върви със специално приложение и то добро. Умее да измерва пулса, благодарение на специален чип, който е разработен за тази цел. Тази гривна е и доста стилна. Предлага се в няколко цвята и може да избирате каишки.

4/ Lenovo HX03W

Тази фитнес-гривна е мултифункционална. Предлага спортен режим, приемане на повиквания, има будилник, умее да наблюдава пулса ви, да оценява здравословното състояние, да напомня, че е време да поспортувате, а също така разполага и със антиспящ режим. Т.е.? Простичко е. Гривната вибрира в определен момент, за да не ви позволи да заспите.

В останалите характеристики откриваме обичайните неща. Дизайнът прилича на този на Xiaomi Amazfit Cor и Huawei Honor Band 3. Може да избирате между 4 цветови варианта на каишката.

5/ Smart Band CF006

Този продукт се откроява с кръгъл корпус. Доста стилен и позволява да избирате измежду няколко цвята, както и различни типове каишки. По функции не се отличава от вече споменатите му „роднини“.

Smart Band CF006 Blood Pressure Monitor Heart Rate Smart Wristband Pressure Heart Rate Monitor Fitness Bracelet Smart Bracelet

Три негови особености – разполага с OLED дисплей, датчик за кръвно налягане и датчик, проследяващ сърдечния ритъм.

Източник на снимките: mi.com, huawei.com, lenovo.com, amazfit.com