Полезни съвети      

Apple назова най-красивите приложения на 2018 г.

от Лили Георгиева | 22.06.2018 г.

На конференцията WWDC 2018, която се проведе съвсем наскоро в Сан Хосе, компанията Apple оповести списък от iOS-приложения, отличени за премията Apple Design Award. Награждаването е ежегодна традиция. В десетката за тази година влезе само една програма, създадена в САЩ и две, рожби на австралийски програмисти.

Почетната награда ADA представлява алуминиев куб със светещо лого Apple.

Топ 5 на най-красивите приложения за 2018 г.

Agenda (Холандия) — красиво оформление, минималистично приложение с мощна търсачка, съвместяващо в себе си функции за създаване на бележки, календар и мениджър на задачи.

Тестовете се визуализират във вид на хроника: може да планирате бъдещи събития, базирайки се на вече минали. Има възможност да прикрепвате тагове, линкове и да създавате списъци.

Следващото приложение, което е направило впечатление на Apple, идва от Финландия. Става дума за Bandimal. По своята същност това е музикална програма за деца. С нейна помощ детето може да експериментира и да създава собствени мелодии, използвайки като ноти анимирани животни.

Ако все още не сте го изпробвали и имате деца, сега е времето!

На следващата позиция виждаме Calzy 3 (Индия). Това е калкулатор, който напълно се настройва според потребностите на потребителя.

Австрийски разработчици стоят зад успеха на приложението iTranslate Converse. Това е прост, но мощен преводач за iPhone и iWatch. Поддържа 38 езика, работи офлайн и автоматично разпознава езика в процеса на работа.

С това приложение ще поддържате ежедневните задачи в ред

Triton Sponge (САЩ) — това приложение може да определи колко кръв е изгубил човек по време на хирургична операция. То е базирано на най-нови Apple технологии, включително платформа за машинно обучение Core ML, Core Image и Depth Map.

Както сами забелязвате, в класацията попадат разнородни програми – те имат своето специфично прилагане и са създадени за да облекчават живота на хората. Това, което ги е направило част от днешата класация, е дизайнът.

А кои са другите пет приложения в топ 10?

Там откриваме впечатляващата работа на разработчици от Австралия, Дания, Канада, Австрия и Турция.

Конкретно става дума за Florence (Австралия) — интерактивна повест от създателите на Monument Valley, главоблъсканица INSIDE (Дания), приключенска игра Alto’s Odyssey (Канада) с поддръжка на функцията 3D Touch, пъзел с фигури Frost (Австрия) и „интерактивен комикс“ Oddmar (Турция).