Полезни съвети      

Част 2: Ту таблет, ту лаптоп – идеалното решение

от Лили Георгиева | 28.03.2018 г.

Наскоро ви запознахме с три прекрасни продукта на пазара – лаптопи-трансформъри, които ви гарантират максимална полза срещу вложените в тях пари. Добра новина е и че моделите се предлагат на пазара на разумна цена.

Днес ще ви предложим още две решения. Става дума за Lenovo IdeaPad YOGA 720-15IKB и Dell XPS 12. Наслаждавайте се!

Lenovo IdeaPad YOGA 720-15IKB

В семейството на премиум класа виждаме това бижу. Екранът му се свързва с клавиатурен блок с помощта на шарнирен механизъм. Благодарение на това с лекота може да изберете подходящия за вас режим на работа: класически лаптоп, таблет или конзола за презентации.

Алуминиевият корпус изглежда стилно. Лаптопът тежи 2 кг – удобен за носене по време на туристическа обиколка, командировка или пък за съвещание.

Устройството е получило 15,6-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Подхожда за работа с офис приложения, уеб сърфиране, игри, гледане на кратки видеа и филми.

Мощността на 4-ядрения процесор Intel Core i5 7300HQ, работещ в комбина с 8 GB оперативна памет, стига за уверена работа в режим „мултитаск“, стартиране на съвременни игри и др.

Разработчиците не са забравили за дискретната видеокарта. Тук е използван графичен адаптер NVIDIA GeForce 1000.

С помощта на Lenovo IdeaPad YOGA 720-15IKB разполагате с пълноценен мобилен офис. Получавате порт USB Type-C с поддръжка на протокола Thunderbolt 3 и два порта USB 3.0 Type-A.

Dell XPS 12

Решението за бизнес сферата. Този модел разполага с 12,5-инчов дисплей. Изглежда много компактен и е с тегло само 1,27 кг. Отличен избор за потребителите, които работят с документи по време на своите пътувания. Към това трябва да добавим стилен дизайн и здрав корпус, изпълнен от алуминий и въглеродни влакна.

Екранът на устройството се фиксира в рамка, която не представлява неизменна негова част. Благодарение на това може да го въртите както пожелаете.

Накъде без лаптоп за ученика?

Резолюцията на екрана е 3840×2160 пиксела. На него може да работите с графика на професионално ниво. Отличният дисплей гарантира продуктивна работа, но за нея допринася и клавиатурата и големият тъчпад, които реагират адекватно на допир.

Във вътрешността на корпуса на Dell XPS 12 получаваме 2-ядрен процесор Intel Core M5-6Y57 с тактова честота 1,1 GHz, 8 GB оперативна памет и вътрешна памет 256 GB. С тяхна помощ с лекота използвате офис приложения, гледате видео и играете на игри. Отсъствието на дискретна видеокарта не ограничава възможностите.

За свързване с външни устройства и носители на информация са предвидени Bluetooth и портове USB.