Полезни съвети      

5 причини, поради които производителите копират iPhone X

от Лили Георгиева | 22.03.2018 г.

Любопитно е как iPhone X се появи на пазара и след броени дни започнаха да се роят моделите на конкуренти, които умело конкурират визията и характеристиките му. Това не е току-така. Има си логично обяснение – милиони са потребителите, които жадуват да имат айфон в ръката си, но нямат финансовите възомжности, за да си го позволят.

Така пазарът се изпъстря с „клонинги“. Днес ще ви посочим 5 причини, поради които тази практика е напълно логично обоснована.

iPhone X е съвършенство в света на мобилната електроника. За кратки срокове всеки един телефон на Apple се превръща в етикет, който служи като отправна точка за почти всички производители на смартфони.

Причините са няколко:

1/ Външен вид

iPhone X е неоспоримо привлекателен за съвременните потребители. Прорезът над екрана бе оживено обсъждан с месеци и очакван. Интересното и оригинално решение веднага намери приложение. Производителите на копия на смартфона заявиха, че именно защото тази характеристика се нрави на потребители, те са я въплътили в своите продукти.

Китайски телефони, които досущ приличат на айфон

2/ Цена

Apple провокира доверие у потребителите си. Конкурентите също се стремят към това и използват характеристиките на айфоните, за да внушат това.

В този ред на мислите представителите на китайския пазар на мобилна техника заявиха преди време, че са готови да подарят на хората възможността да получат копие на най-новия айфон на изгодна цена. В някои случаи китайските модели съвсем леко отстъпват на американския си конкурент.

3/ Всеки използва различна идея

В процеса на копиране производителите се спират на някои характеристики, не на всички. Така потребителите може да избират от продукти, които притежават конкретна функция или визия, взета от айфон. Това не е никак лоша тактика.

Едни предлагат скенер на пръстови отпечатъци или пък на ретината на окото, други прорез на екрана, трети – други специфики от визията.

4/ Сравнение с еталона

На пазара на смартфони има много смартфони със завидна репутация, но само един айфон. Това кара много компании да се стремят да бъдат сравнявани с устройствата на Apple. Това ги прави по-достойни в очите на потребителя.

Сравни 5 айфона

5/ Бранд

IPhone X звучи гръмко. Китайските реплики се стремят визуално максимално да се доближат до оригинала. Това повлиява търсенето. Да, надали ще нареди китайските производители на челни места, но определено печалбите ще са на ниво и то без особен труд.

Източник на снимките: apple.com