Полезни съвети      

Смарт часовникът Fitbit Versa дава пълна картина на живота ни

от Лили Георгиева | 21.03.2018 г.

Най-новият смарт часовник Fitbit Versa се стреми да проследява начина ви на живот, не просто да брои вашите крачки. Той освен това наблюдава съня ви и всичко, което се случва в ежедневието ви.

Компанията Fitbit изгради своя бизнес, стремейки се да предложи фитнес устройства, базирани на изчисляването на направените крачки. Колко се движим обаче не дава пълна картина на здравословното ни състояние. Поради това съвременните смарт часовници трябва да умеят „всичко“.

В този дух Fitbit пусна модел, който предлага на потребителите само най-практичните функции. Без излишна претовареност и без излишно хвърляне на пари от страна на потребителя.

Устройството струва около 200 долара. Издръжливо е и освен това ще бъде ваш верен партньор в тренировките. То регистрира всяка една от тях, проследява качеството на съня ви и сърдечния ритъм.

Приложение, с което ще отслабнете

Fitbit Versa е с широчина 39 мм (Apple Watch се предлага в два размера, 38 и 42 мм), сочат данните на компанията. Това е най-лекият метален смарт часовник на съвременния пазар.

Умее да издържа средно 5 дни без презареждане и позволява да се проследява режима на сън. Фиксира колко често и какъв тип упражнения правите. Може да използвате Fitbit Versa както на пътечката за бягане, така и в басейна.

Освен това умното устройство наблюдава ежедневните ви навици. Сред тях са – колко време прекарвате в седящо положение, колко пъти ставате и колко време отделяте за почивка.

За да осигури толкова продължително време на автономна работа, компанията се е отказала от GPS. Това може да бъде възприето като сериозен минус от част от потребителите, които биха искали да използват Fitbit Versa като фитнес тракер.

В смарт часовника има вградена музика – функция, която все по-често се среща в часовниците, ориентирани към почитателите на фитнеса и активния начин на живот.

Специално за дамите

Моделът Versa е първият продукт на Fitbit, който е ориентиран към дамската аудитория. Отсъждаме това по функцията за проследяване на женския менструален цикъл. Макар такива приложения вече да съществуват – например в Apple Watch, Fitbit го е обединил с останалите тракери – този за съня например, като по този начин се създава една по-детайлна картина на здравословното състояние на потребителя.

Източник на снимките: fitbit.com