Полезни съвети      

Колко автономна работа ви предлагат Galaxy S9 и S9 Plus?

от Лили Георгиева | 15.03.2018 г.

Анонсът на новите флагмани на Samsung провокира доста любопитни погледи и вълнения. И няма как да е иначе. Южнокорейският производител има сериозни позиции на пазара и те не са пожънати от нищото.

Galaxy S9 и S9 Plus си заслужава да се притежават. Съдейки по последните ревюта на моделите, те са леко по-добри в сравнение с миналогодишните флагмани. Радикални промени няма, ако сте очаквали такива.

В този случаи за много експерти в областта на технологиите е любопитно да се погледне към продължителността на работа, тъй като този параметър е един от най-важните за мобилните устройства към днешна дата.

Как изглежда автономната работа на фона на Galaxy S8 или Galaxy Note 8? А с оглед това, което предлагат моделите на другите производители?

Колегите от Phonearena си направиха труда да изследват възможностите на Galaxy S9 и S9 Plus. В продължение на повече от седмица те са наблюдавали продължителността на работа на устройствата и скоростта им на зареждане.

Galaxy S9 е способен да работи в продължение на цял ден, но така и не постига нивото от два дни.

Този резултат е постигнат чрез традиционен набор от тестове при правенето на обзор на смартфони. Яркостта на екрана е настроена на едно ниво, а резултатите виждаме в таблицата.

Както е видно от нея, продължителността на работа е по-ниска от миналогодишната. За това може да е виновен по-мощният процесор, който разходва повече енергия, но е създаден върху същия технологичен процесор 10 нм. Капацитетът на батерията не се е променил и възлиза на 3000 мАч за Galaxy S9 и 3500 мАч за Galaxy S9+.

Официалната статистика на Samsung сочи, че продължителността на автономната работа е останала непроменена.

Сравнение

Що се касае сравняването с другите флагмански устройства на пазара, тук не всичко е гладко. Резултатът е най-нисък. Това е важно да се има предвид преди покупка.

Друг важен аспект на автономната работа е зареждането. И двата смартфона поддържат технологията Samsung Fast Adaptive Charge, като в комплект с телефона има адаптер за бързо зареждане.

С помощта на този адаптер е проведено тестване при зареждане от 0 до 100%. Промени не са фиксирани. Както новите флагмани на Samsung, така и миналогодишните имат нужда от 1 час и 40 минути, за да се презаредят напълно. И в двата случая се поддържа безжично зареждане.

Източник на снимките: Samsung.com