Полезни съвети      

Какво интересно има в Samsung S9 и S9+

от Лили Георгиева | 01.03.2018 г.

Миналата неделя, 25 февруари, южнокорейската компания Samsung представи своите нови флагмани – така дълго очаквани от почитателите на бранда. На този етап главният им конкурент е не кой да е, а iPhone X.

Да разберем кои са най-интересните черти на Samsung S9 и S9+.

1/ S9 и S9+ се предлагат не само в традиционния черен цвят. Флагманските устройства може да видите в оригинално лилаво – Lilac Purple.

2/ И двата телефона напомнят миналогодишния флагман. За да сте категорични, че пред вас не стои S8, обърнете телефона и погледнете задния му панел. Неговите елементи сега са разположени вертикално.

Разработчиците на южнокорейската компания не са заложили на премахване на скенера на пръстови отпечатъци. Те са го поставили под модула на камерата. Така е решен и проблемът със замърсяването на обектива.

3/ В Galaxy S9 виждаме една камера на задния панел, а в Galaxy S9+ – два обектива. И двете версии на флагмана са получили 64 GB вътрешна памет и слот за карта памет MicroSD. Освен това се очаква пускане на премиум версия на Galaxy S9+ с вградено хранилище 256 GB. Така взискателните потребители ще разполагат с достатъчно място за снимки и видеа.

4/ Камерите в миналогодишните флагмани на Samsung станаха хит, благодарение на механично регулируемата диафрагма, която настройваше снимането според условията. Galaxy S9 и S9+ запазват това преимущество. Устройствата са способни да улавят достатъчно светлина дори при снимане в пълна тъмнина или при ярко слънце.

5/ S9 и S9+ умеят да снимат суперзабавено видео с честота 960 кадъра в секунда. Повечето смартфони „ловят“ по 240 кадъра в секунда при резолюция 720р и 1080р, ако говорим за iPhone 8 и X.

Новите флагмани на Samsung позволяват на притежателя си да снима забавено видео с най-висока резолюция.

6/ Новите модели действително приличат на предшестващите ги. Те притежават удължен „безкраен“ дисплей – 5,8-инчов при S9 и 6,2-инчов при S9+. Задните панели са стъклени, но тъй като размерите им съвсем леко са се променили, може да бъдат използвани калъфи за Galaxy S8.

7/ Жакът за служалките е тук. За това може да благодарят много потребители. Добра новина е и появата на нови стереоколонки от AKG. Звукът вече е по-мощен, отколкото при S8. Производителят твърди за 40% увеличение по този показател.

8/ Samsung е измислила „селфимоджи“ – това е производна алтернатива на анимоджитата на Apple.

Предната камера на Galaxy S9/S9+ сканира лицето на потребителя в 3D и създава аватар, който прилича на собственика на смартфона. Изображението може да се редактира – да се смени прическата, цветът на очите, гримът или дрехите.

Полученият сканиран образ се използва за създаването на гифове, които може да изпращате в социалните мрежи или посредством месинджъри.

Плюсовете и минусите на iPhone X

Galaxy S9 и S9+ ще бъдат достъпни на пазара от 16 март в три разноцветки – „черен диамант“, „титан“ и „ултравиолетово“.

Източник на снимките: Samsung.com