Полезни съвети      

5 отличителни черти на Apple Watch 3

от Лили Георгиева | 01.11.2017 г.

Ако проявявате интерес към смарт часовниците, то определено сте отделили някоя и друга минута за моделите на Apple. Тази година излезе поредното поколение, което може да се похвали с доста обновления, включително по-интуитивно приложение за проследяване на сърдечния ритъм.

Последната версия на смарт часовника на Apple се предлага с нов 2-ядрен процесор и вградена мрежова връзка, което категорично я отличава от предходните две поколения.

Преди да ви посочим кои са основните плюсове на Apple Watch 3, нека ви опишем смарт часовника.
Вграденият GPS и мрежова връзка позволяват на потребителите да използват часовника сам по себе си. Т.е. няма нужда да се безпокоите заради необходимостта от поставяне на втори номер или SIM-карта. Новият часовник използва същия номер, който имате на iPhone-a.

За първи път чрез Apple Watch можете да получавате позвънявания и да изпращате текстови съобщения.

Стрийминг на музика

Благодарение на това допълнение, Apple Watch 3 и WatchOS 4 сега могат да работят с Apple Music, позволявайки на отделния потребител да избира измежду 40 млн. аудио файла. Тук отново няма необходимост от използването на айфон. Цифровият помощник Siri може да общува с вас през часовника и вградената колонка. Това означава, че Siri може да говори с вас директно от приложението, да го помолите да пусне желано парче, за да бъдете все така мотивирани в ежедневните дейности или пък по време на тренировката.

Дизайн и процесор

Дизайнът на Apple Watch 3 е пример за това, че в Apple са положили много усилия, за да създадат красив корпус и да гарантират мощ. Процесорът е съвършено нов – бърз и 2-ядрен. Той позволява до 70% по-бърза работа и по-оперативно зареждане на графиката.

10 причини да си купите Apple iPhone 5S

Въпреки новите вътрешни компоненти, Apple Watch 3 има същите размери, колкото и предшественика му.

Подобрен WiFi

В часовника виждаме ограничено вътрешно пространство, с което инженерите на Apple не са се примирили. Поради това те решават да използват доста по-тънка електронна SIM-карта. Виждаме чип W2 за подобряване на Bluetooth-а и безжичната връзка, което следва да увеличи скоростта на Wi-Fi с 85%. Като резултат се повишава и ефективността с 50%.

Барометричен висотомер

Нито едно поколение на Apple Watch не можеше да проследява височината. Това бе голям технологичен недостатък за мобилния фитнес тракер. С обновленията, направени сега, този минус е елиминиран. Часовникът може да измерва височината сам – за цел е налице барометричен висотомер за проследяване и запис на показателите на височината по време на тренировка.

Реалността, наречена Apple

Цена и достъпност

Цената е един от ключовите фактори, които определят дали ще закупим едно устройство или не. Apple Watch 3 не е сред най-евтините джаджи, които бихте могли да придобиете. Ако сте почитател на айфоните обаче, не бихте могли да направите стъпка назад. Това е вашият смарт часовник!


Източник на снимките: apple.com