Полезни съвети      

7 разкошни смартфона, които надали ще видите на живо

от Лили Георгиева | 27.10.2017 г.

Част от съвременните смартфони не са просто средство за комуникация. Те са аксесоар, особено когато цената им надвишава дори тази на най-изисканите флагмани.

В цял свят има хора, които се възхищават на скъпоструващи модели с мощни процесори, голям обем на оперативната памет, висока резолция на екрана, камери с уникални функции и т.н.  технически характеристики.

Други обаче, например милионери и милиардери, се отнасят иначе към високите технологии. Те също се вълнуват от флагманите, но статусът им изисква повече.

За индустрията на разкоша е желателно да бъде вложено още творчество и да се действа персонализирано. Затова днес ще ви представим няколко модела, които надали някога ще успеете да видите на живо.

iPhone 6s Pokemon Go Edition

Цената на този модел е $2700.

Той е дело на компанията Caviar, която действа в бижутерийния бизнес. Версията е специална, като най-силен е акцентът върху дизайна на задната страна на корпуса. Виждаме титан и легендарни покемони – Articuno, Zapdos и Moltres.

Сложно е да се каже за каква целева аудитория е предназначен смартфонът – може би за децата на богатите. Всичките 77 екземпляра от него са продадени.

Vertu Constellation

Може да придобиете този модел срещу $6500.

Смартфонът е с характеристики на флагман от 2016 г. Резолюцията на AMOLED екрана е 2560х1440 пиксела. Използва процесор Snapdragon 820, 4 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Има слот за памет microSD. Резолюцията на задната камера е 12-мегапикселова. Капацитетът на батерията – 3220 мАч. Потребителят получава още USB порт тип С. Поддържа се безжично зареждане.

Solarin

Срещу $14000 може да си купите Solarin. Колко биха заплатили хора, които не искат да бъдат подслушвани? Израелската компания Sirin Labs нарича този свой смартфон най-безопасният на света.

Разполага с 5,5-инчов дисплей, резолюция 2560х1440 пиксела, 24-мегапикселова задна камера и 8-мегапикселова предна камера. Капацитетът на батерията е 4040 мАч.

iPhone 7 Carbon Concept Edition

Искате ли да си купите нещо луксозно, ще го имате срещу $17000.

Съгласно швейцарската компания Golden Dreams, iPhone 7 Carbon Concept Edition е най-лекият и най-здравият смартфон на света. Става дума за ограничена версия айфон 7 с ръчноизработен калъф от въглеродни влакна.

Вселената, наречена Apple

Trumped-up iPhone 7

Следващият модел в списъка струва някакви си $151000. Характеризира се с екстравагантен дизайн. Първият екземпляр е създаден за китайски купувач, който искал да подари модела на Тръмп. Освен злато тук може да видите и бели диаманти.

Gresso iPhone 7 Black Diamond

Още едно луксозно творение, което струва половин милион долара. За почитателите на продуктите на Apple. Този тук конкретно е дело на творческата мисъл на швейцарска компания. Влизащите в комплекта слушалки AirPods са покрити с черни диаманти. Около камерата има рамка, която е изработена от 10 грама злато 18 карата.

Brikk Lux iPhone 7 Collection

Накрая ще ви представим един телефон на цена 1,3 млн. долара. Потребителят може да поръча по свое желание поставянето на до 60 карата диаманти. Те ще бъдат съчетани със злато и платина.