Полезни съвети      

Pixel 2 – Дали второто поколение ще се хареса толкова?

от Лили Георгиева | 17.10.2017 г.

Премиерата на второто поколение Pixel телефони бе очаквана с най-искрен интерес. Компанията Google е вложила доста усилия и средства в разработването на Pixel 2 и 2 XL, отчитайки потребностите на пазара и желанието на потребителите устройството да пожъне успех.

Дали последното е постигнато времето ще покаже.

Дизайн на корпуса

Изненада очаква потребителите при първия поглед върху Pixel 2. Сега на задния панел я няма стъклената пластина през средата на корпуса. В горната част виждаме добре познатата камера, светкавица и датчици.

В основната част на задната страна има и сензор. На страничния ръб са разположени клавишите за управление. Те са приятни на допир, изглеждат добре и определено ще ви допаднат.

Като резултат задният панел почти не се отличава от първата версия на телефона. Налице са дебелите рамки отляво и отдясно.

Така общата представа от новия дизайн на Pixel 2 е, че такъв няма. Не са положени усилия за корекции, които да бъдат иновативни и оригинални. Освен това прави впечатление, че докато конкурентните компании се борят за намаляване на ширината на рамките, при Google този стремеж отсъства.

Характеристиките на Pixel 2

Процесорът е Snapdragon 835 от компанията Qualcomm, съчетан с 4 GB оперативна памет. Това съчетание е напълно достатъчно, за да работите плавно и без никакви проблеми с всички приложения в устройството. Вътрешната памет е 64 или 128 GB. Ако това ви се стори малко, още тук е добре да знаете, че не се поддържа слот за карта памет. Това е простено, тъй като Google предлага безплатно хранилище на данни.

Телефони, които приличат на флагмани

Дисплеят

За много потребителите дисплеят е този, който им прави впечатление на първо място. Флагманът на Google за 2017-а година разполага с 5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. Матрицата е построена по технология  AMOLED.

За момента дисплеят не може да се определи като най-сериозният коз в ръкава на Pixel 2, тъй като с подобен разполагат ред китайски смартфони, които се предлагат на по-ниска цена. Вероятно от Google имат добро обяснение за това.

Дебелите рамки около екрана

Отново искаме да хвърлим поглед към рамките. Погледнете Galaxy S8 или LG V30 – там няма да откриете това, на което е заложено в Pixel 2.

Без безжично зареждане

Друго любопитно опование на Google е отсъствието на технология за безжично зареждане. Apple и други производителите вече успешно използват тази характеристика като начин да привлекат своите лоялни клиенти и да привлекат още. Google обаче явно прави стъпка назад. Pixel 2 може да се зарежда само с кабел. Добрата новина е, че процесът е изключително бърз.

Заслужава ли си да се купи флагман?

Защо обаче Google се отказа от безжичното зареждане, засега е загадка. От известно време конкурентите на компанията успешно търгуват с моделите си, именно заради технологията за безжично зареждане на телефоните.

Източник на снимките: google.com